Отиването ви на работа всеки ден може да бъде приятно или ... мъчително задължение. Отношенията ви с началниците и колегите могат да превърнат работата, която обичате, в заниманието, което не понасяте. Вижте, как можете да се справите с проблемите си на работното място и как да направите личния си живот независим от неприятностите, които имате в работата.

10 причини защо ви трябва да имате лош началник

Отделете една минута, за да помислите за най-лошия шеф, който някога сте имали. Комуникацията с лош началник ви е научила на много полезни неща.

Проблеми в работата

Глава 13. Умейте да решавате проблеми

Книга на Брайън Трейси. Проблемите са нормална, естествена и неизбежна част от живота. В работата ви се налага непрекъснато да се сблъсквате с проблеми. Те връхлитат като вълни на бряг, една след друга. Проблемите ви преследват през целия ден, те не свършват и у дома, след работата. На практика, те никога не свършват.

Проблеми в работата

Как да се справите със своята агресия на работното място?

Забелязвате, че понякога ставате агресивни на работното си място? Много неща ви дразнят и едва се сдържате (или, дори не можете да се сдържите)? С това незабавно трябва и можете да се преборите!

Проблеми в работата 3

Какво да правите, ако критикуват вашата работа

Хората могат да критикуват вашето мнение, изпълнението на някаква конкретна задачи или дори интересът ви към някакъв проблем. Ние, за съжаление, непрекъснато се намираме под критичните погледи на околните и до определена степен сме зависими от насочената към нас критика.

Проблеми в работата

Следотпускарския синдром

Изследванията показват, че 56 на сто от мъжете и 63 на сто от жените се радват да се върнат на работа след отпуска.

Проблеми в работата

Доколко е опасно Вашето работно място? Колко симптоми ще намерите у сегашната си работа?

Да имаш задължение всеки ден да ходиш на работа, не е от най-приятните неща в живота. Но, едно нещо е да имаш всекидневните работни трудности, които всеки има, а съвсем друго е ежедневно да прекарваш часове на място, което може да те разболее.

Проблеми в работата

Не се разбирате с колегите си? Как да се справите без да напускате.

Вие сте обкръжени от негативно настроени колеги? Не се обезсърчавайте! За да оцелеете в такъв колектив, не е задължително да заприличате на тях. Общувайки с колегите си, можете да научите доста неща, които ще Ви помогнат да направите кариера, за това не бързайте да си търсите по-приятна компания.

Проблеми в работата

Как да преживеете понижение в длъжността

Новината, че Ви понижават в длъжността не е от най-приятните. Поне на пръв поглед. Но, колкото и да Ви е обидно и досадно, първо трябва да разберете причините, не забравяйки да оцените себе си и своята работа с критичен поглед. Не бързайте да се уволнявате - търсенето на нова работа е доста по-лесно за тези, които вече работят.

Проблеми в работата

Кратък наръник за разговор с труден колега

Не е лесно да поддържате добър работен контакт със всичките си колеги, началници и подчинени. Някои от тях са трудни за Вас и бихте предпочели изобщо да не общувате с тях. Но, няма как да избягвате разговори със своите колеги, дори с тези, които Ви се виждат напълно неадекватни.

Проблеми в работата

Направили сте голяма грешка. Да признаете или да не признаете?

Най-страшното вече се е случило – вече сте казали някаква групост, нещо сте объркали и нещата са тръгнали не така, както Ви се иска. Налага се да оправите бъркотията.

Проблеми в работата