Text: -A A +A
Четете още в Кариера: Проблеми в работата

Мислите, че трябва да напуснете своята работа? Не бързайте! Не винаги пречките, които на пръв поглед изглеждат непреодолими, наистина са такива. Първо, опитайте да промените нещата.

Фото: stock.xchng

Чувствате, че сте прекалено натоварени с работа

Със сигурност в момента сте преуморени. Налага Ви се да работите повече за по-малко пари, а работодателят се прави, че нищо не забелязва. Какво можете да направите?

  • Да говорите с работодателя си направо. Подгответе предварително своите аргументи и докажете, че работата, която трябва да вършите наистина не е по силите на един човек. Посочете конкретните задачи, които не можете да поемете, защото не Ви стига работното време.
  • Направете план-график на всичките си задължения. Къде разходвате най-много време? Къде правите грешки и Ви се налага да ги поправяте? Какви операции можете да съкратите, а какви изцяло да отхвърлите?
Не обичате своята работа и изобщо дейността, с която се занимавате

Понякога хората разбират, че не са избрали вярната кариера или се занимават с дейности, които не им харесват. Такива хора не обичат естеството на вършената от тях работа и конкретните действия, които изпълняват.

Причините да стигнете до такова положение най-вече са свързани с грешната професионална ориентация, която сте направили (или не сте направили) преди да кандидатствате в учебното заведение, което сте завършили. Какво можете да направите в подобна ситуация?

  • Изчакайте една година, изучавайки всичките възможности за развитието на Вашата кариера. Направете проучвания, говорете с хората, които работят в областите, които Ви интересуват. Определете какво обучение или квалификация можете да преминете, за да работите това, което Ви интересува.
  • Направете точен план за действие и стриктно го спазвайте.
Не понасяте своите колеги или клиенти

Вие, може би, обичате своята работа, но не харесвате обкръжението, в което работите.

Преди да проучвате възможностите да се преместите при друг работодател, трябва да бъдете сигурни, че причината за сложилата се ситуация не е във Вас лично. Може би някой Ви злепоставя пред колегите или пред клиентите?

Четете още в Кариера: Проблеми в работата
Прочетено: 9,559 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 24.08.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!Коментари

Марио Иванов е обучен от едноименните Глобал Маркетс за брокер и понеже няма друго препитание и доход използва наученото за да завлича хора с крупни суми.


Пазете се от лицето Марио Иванов. Наркозависим е и е обигран в извършването на измами.


Извършва значителни по размер измами – многократно е викан и задържан в службите. Профилът му е на социопат, който обича жените и прави всичко възможно да си набави средства посредством финансови измами. Марио е бил на разпити в СДВР много пъти като срещу него има много досъдебни производства.


Извършва значителни по размер измами – многократно е викан и задържан в службите. Профилът му е на социопат, който обича жените и прави всичко възможно да си набави средства посредством финансови измами. Марио е бил на разпити в СДВР много пъти като срещу него има много досъдебни производства.


Аз работех за него, откровен женкар, нищо друго не го интересуваше.


Марио използва връзките на съпругата си Моника за да си набавя информация за вложители в Уникредит Булбанк. После им звъни с предложение за инвестиций.


И аз работех за малко под Марио Иванов – дочух, че крадял от твърдите заплати на служителите си. Прибрал част от сумите, като ги теглил в брой от сметките. Когато скандалът гръмнал, се оправдал с шефовете си. Май е свидетел срещу тях. Парите отишли за купони и пороци.


Марио е трагична история – писа ми няколко седмици от служебния си тел. Когато излязох на вечеря с него искаше направо да ме вкара в леглото – разбрах що за стока е и му теглих една ..


Г-н Иванов е супер човек – незнам защо сте толкова брутални в коментарите. Като работех при него бялото ми беше безплатно и с шефа си изкарвахме супер след работа. Няма по-голям начилник.


Марио! Върни ми парите, знам, че са у теб. Няма да се измъкжеш като измиташ вината. Знам, че си ти защото лично си ми го казвал.


Добави коментар