Text: -A A +A
Четете още в Кариера: заплата, Приложна психология

Една трета от представителите на силния пол са готови заради своята кариера да имат интимна връзка със своя началник-жена, за да се издигнат в йерархията.

Фото: stock.xchng

Половината от мъжете не се вълнуват от сексуален кариеризъм, но пък не виждат нищо лошо в него. Това показват резултатите от изследване на италианския антрополог Масимо Чиконя, анкетирал 689 мъже на възраст от 18 до 35 години.

В стремежите си към кариера 23% от анкетираните мъже са готови не само на еднократен секс, но и на по-продължителни отношения. Разбира се, само ако имат определена изгода от тях.

Да изтъргуват своята ерекция в името на по-висока длъжност са готови преди всичко служителите - 24%, след тях работниците от държавния апарат - 21%, после, колкото и да е странно, работниците - 18%, следвани от хората със ”свободна професия” - 15%, журналистите - 11%, по-ниско стоящите ръководители - 7% и ... кой би могъл да си помисли - университетските преподаватели - 3%!

Мъжете са готови да се “пуснат” на началничките си, само ако в замяна получат:

  • повишение в длъжността - 34%,
  • увеличение на заплатата - 29%,
  • снизходителност в работата и статус на “любимец” - 18%,
  • подаръци - 14%.

Както жените, така и мъжете са склонни да крият по какъв начин са получили повишение в службата - 92% от тях никога не биха признали това на жените си.

Както е известно, секс с колеги, още повече със шефката до нищо хубаво не води, затова 86% от мъжете след получаване на своята изгода биха прекратили личните си отношения с благодетелката.

Четете още в Кариера: заплата, Приложна психология
Прочетено: 5,589 пъти Източник на статията: http://zdrave.bg | 01.07.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!