Text: -A A +A
Четете още в Кариера: Приложна психология

Зигмунд Фройд: Случайни грешки няма.

Фото: stock.xchng

Най-известният майстор на гафове в ново време безспорно е американският президент. Той състари британската кралица със 150 години, географията му е безкрайно поле на налучкване, веднъж нарече Африка страна. Друг път предизвика истинска паника на японската борса - вместо за дефлация Буш започна да говори за девалвация.

На миналогодишната среща на Г-8 в Санкт Петербург на работна закуска американският президент реши да обсъди със седящия до него Тони Блеър ситуацията в Близкия изток.” Веднага щом като Сирия и "Хизбула" престанат с лайната, всичко ще приключи”, сподели Буш с британския премиер. Той обаче не забеляза, че микрофонът му е включен и неговото виждане за ситуацията стана публично достояние.

Министърът на отбраната на Япония подаде оставка заради гаф със свои изявления за атомните бомби, хвърлени над Хирошима и Нагасаки. Фумио Кюма каза, че ядрената бомбардировка били неизбежна като единственият начин да се сложи край на Втората световна война. Това породи вълна от критики в японското общество, в което травматичният спомен от Хирошима и Нагасаки е дълбоко вкоренен в колективната памет.

Унгарският премиер Ференц Дюрчани по същия начин се разприказва пред отворен микрофон и всички чуха за предизборните му лъжи относно икономическото положение и цените. Оцеля на поста си, но центърът на Будапеща седмици наред бе окупиран от протестиращи.

Има и по-безобидни гафове. Първата дама на Америка примерно цъфна на коктейл в Белия дом с яркочервена рокля, абсолютно същата като на още две дами от присъстващите. Актрисата Рийз Уидърспуун пък за подобна изцепка на модна къща, продала уж бутик, заведе дело заради тоалета си на Оскарите. Звездата от „Сексът и градът” Сара Джесика Паркър признава, че най-големият и моден гаф е да застане пред олтара в черно. Гаф допусна скоро и местна телевизия в Ню Джърси в Америка, която в час за детски предавания излъчи откровено хард порно.

У нас сериозен гаф наскоро допусна кметът на Варна, от чието име бе поднесена голяма кошница цветя на Найджъл Кенеди по време на концерта му. Само ден преди това екипът на Кенеди лично обходи цялото летище, за да се увери, че там няма нито едно цвете – звездата има алергия и мерките са належащи.

Гафът, който не подлежи на извинения и обяснения, обаче, направиха двама министри.

„Да развалим седянката”, свойски сподели министър Орешарски с докарания вече до безумие министър Вълчев. „Да вкараме числа, експерти, да поразмотаем нещата”.

Четете още в Кариера: Приложна психология
Прочетено: 7,219 пъти Източник на статията: Веселина Божилова http://bgfactor.org | 28.11.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!Коментари

izkam da pokana mama i batko Filip v more ot lubov


Добави коментар