Не е лесно да се изкачваш по кариерната стълбичка, когато не разбираш всички тънкости и психологически трикове, които се използват от най-успешните кариеристи. Нашата рубрика Приложна психология е точното място, където ще намерите тайната информация, която само ние споделяме с вас.

Скрито влияние: Как да въздействате върху хората чрез интонацията на гласа?

С помощта на интонацията на гласа можете незабележимо да влияете върху други хора, като залагате в тяхното подсъзнание скрити заповеди.

Приложна психология

Британските учени: работоспособността на мъжете се покачва в присъствието на хубави жени

Смята се, че присъствието на хубави жени разсейва мъжете. Но, учените от Университета Нотингам са доказали, че всичко става точно по обратния начин.

Приложна психология

Глава 10. Мислете за бъдещето

Книга на Брайън Трейси. Вашите мисли определят вашите думи, решения, действия, резултатите, които постигате и изобщо цялото движение на вашия живот. Вие се движите в направление, зададено от вашите мечти и творчески пориви. Колкото повече мислите и говорите за нещо или си представяте нещо, толкова по-голямо влияние вашите мисли, мечти и стремежи оказват върху вашите действия и толкова по-бързо те намират въплъщение в живота.

Приложна психология

Глава 9. Пазете своето честно име като свято

Книга на Брайън Трейси. Всеки честен бизнес е основан върху доверието. Всички отношения на фирмата със своите клиенти, доставчици, финансови институции и с персонала си се изгражда върху принципа, че хората въвлечени в делови отношения, могат да имат доверие един на друг в това, че ще постъпват така, както обещават да постъпват.

Приложна психология

Съществува зависимост между чертите на лицето на ръководителя и финансовия успех на фирмата

Финансовият успех на фирмата не зависи от физиономията на ръководителя, а само от добрата му работа? Не се заблуждавайте!

Приложна психология

Изследванията показват, че колкото повече плащат на един човек, толкова по-малко му се иска да работи

Традиционно се смята, че материалното възнаграждение се явява най-сигурният източник на мотивация. Върху тази идея е основан целият съвременен мениджмънт – иначе за какво са измислени бонусите, премиите и самата идея за кариерния ръст? Без цялата тази менажерия съвременната цивилизация просто ще се срути. Затова вие сигурно няма да повярвате в това, което ще прочетете тук. Все пак, опитайте.

Приложна психология

Хубавите хора имат по-големи шансове за добра работа? Не е точно така.

Външността често лъже, но HR специалистите постепенно придобиват уменията да познават истинската същност на кандидата за работа. Понякога само с един поглед специалистът определя дали човекът е професионалист или само приятна персона.

Приложна психология

Сложно ви е да кажете Не? Кажете Да, но бавно

Не е лесно да отказвате. Още по-трудно е да казвате Не на своите колеги. Какво да правите, ако сте претоварени от работата, а в този момент при вас идва колега, на когото не ви е удобно веднага да откажете? Можете да кажете Да, но ... бавно

Приложна психология

Борба с излишния контрол на началника

Шефът ви дълго „дъвчи” дори елементарните задания, навира си носа във всичко, убива всяка капка инициатива и държи под тероризиращ контрол всички етапи от работата? И, разбира се, той винаги е изнервен и недоволен от вашите резултати? Диагнозата е повече от ясна – вашият шеф страда от микромениджмънт.

Приложна психология

Изключително полезни идеи за тези, които искат да виреят в офиса без проблеми – ІІ част

Още ли Ви е интересно, как да процъфтявате в офиса? Продължаваме да ви запознаваме с много ценни идеи.

Приложна психология