Книга 21 начина да направите кариера - 21 Ways To Get Ahead In Your Career
21 начина да направите кариера (21 Ways To Get Ahead In Your Career)

Автор на книгата: Брайън Трейси (Brian Tracy)
Авторските права на превода: Портал Кариерист

Позволете ми, завършвайки тази книга, да повторя една важна мисъл. Вашата кариера и вашето бъдеще са във вашите ръце и само вие сте отговорни за тях. Никого не го е грижа за вашето бъдеще повече, отколкото на вас самите. Никой няма да взема вместо вас най-трудните решения. Вие сте отговорни за своето бъдеще. И няма граници за това, което можете да постигнете с вашия собствен, на практика безкраен, комплект от таланти и способности.

Днес имате повече възможности да работите чудесна работа, отколкото някога преди. Вие сте способни да направите по-голям прогрес в своята кариера за няколко години, отколкото са могли вашите родители или дядовци, вероятно за целия си живот. Затова вашата задача се състои в това, да заемете достойно място в съвременният свят, в това число и чрез използването в своята работа и в живота на тези правила, с които сте се запознали в тази книга.

Още веднъж ще ги повторим по реда на представянето им:

1. Точно определете какво ви трябва. Не можете със сигурност да уцелите целта, която не виждате. Определете какво значи за вас идеалната работа, след което се стремете към целта си и не отстъпвайте, докато не я постигнете.

2. Избирайте фирма според вкуса си. Направете всички необходими проучвания и придобийте сигурност, че сте избрали за работа фирмата, в която ще постигнете успех, който очаквате.

3. Избирайте шефа според вкуса си. По отношение на избираният шеф придобийте пълната сигурност, че го харесвате, че сте способни да го уважавате и да работите под неговото ръководство с пределни усилия от своята страна.

4. Възпитавайте в себе си позитивно отношение към околния свят. Намирайте нещо хубаво във всяка ситуация и бъдете човек, с когото на другите им харесва да работят заедно и на когото те са готови да помогнат в неговите стремежи.

5. Създайте си имидж на преуспяващ човек. Не жалете да отделяте време за това външният ви вид да ви характеризира като човек, който е свикнал да печели.

6. Започвайте работа по-рано, работете по-упорито и напускайте работното си място по-късно. Винаги търсете начини да надхвърляте нормата, да направите повече от това, за което ви плащат.

7. Изпъквайте! За да подпомагате процъфтяването на фирмата показвайте се по всеки възможен за вас начин.

8. Молете – и ще получите. С твърд и сигурен глас молете за още работа, още възможности и още пари.

9. Пазете честното си име като свято. Бъдете честни и искрени във всичките си отношения с други хора.

10. Мислете за бъдещето. Планирайте своето бъдеще, намирайте се непрекъснато в търсене на пътища за помощ в процъфтяването на своята фирма и усъвършенствайте своята работа.

11. Дръжте в центъра на вниманието своите цели. Определете точно какво искате да постигнете и работете върху постигането на своите цели всеки ден.

12. Отделяйте максимално внимание върху резултатите! Съсредоточете всичките си усилия за постигането на най-важните резултати, които се изискват от вас във вашата работа.

13. Умейте да решавате проблеми. Непрекъснато търсете по-добри, по-бързи и икономически оправдани пътища за решение на проблеми, които има фирмата и нейното ръководство.

14. Дайте воля на своите вродени творчески способности. Практикувайте да прилагате максимум от вашите ментални способности, за да съдействате на фирмата в постигането на нейните цели по по-бърз, икономически изгоден и лесен начин.

15. Най-много ценете хората. Търсете начини да помогнете на ръководството и на другите сътрудници да дават максимален принос към работата на фирмата.

16. Непрекъснато покачвайте своето ниво. Четете, посещавайте семинари, водете бележки с полезна информация по всеки достъпен за вас начин и в това число слушайте образователно аудио, намирайки се зад волана на своя автомобил.

17. Правете всичко на „отличен”. Подчинете се на изискването да изпълнявате работата важна за фирмата и нейните клиенти с отлично качество.

18. Отдавайте основното значение на потребностите и изискванията на клиентите.

19. Увеличавайте печалбата и намалявайте разходите. Имайте към доходите и разходите на фирмата отношение като към своя личен или семеен бюджет. Винаги търсете начини да подобрите финансовите показатели на дейността на своята фирма.

20. Постигайте власт и авторитет. Насочете своите усилия към това авторитетът ви, който се държи върху вашата компетентност като специалист, както и върху вашите качества като личност, да подпомага развитието на фирмата.

21. Изпълнявайте своята работа с максимална скорост. Създайте си репутация на сътрудник, на който може да бъде възложена спешна работа.

Днес главната основа за благосъстоянието на човека се явяват неговите знания, способности и умението да ражда идеи. Парите се стичат към тези мъже и жени, които демонстрират способността не само да изпълняват напълно своята професионална работа, но и да го правят бързо и качествено.

След като започнете да използвате изложените в тази книга начини за постигането на максимално възнаграждение за своя труд и високи шансове за израстване в длъжността, вие ще стъпите на пътя към успеха. Обещаният ви прогрес ще бъде по-бърз, отколкото за кой да е от вашето обкръжение. Вие ще започнете изкачването към върха на кариерата и ще можете да постигнете това, за което може би не сте и мечтали преди. Няма граници за вашето израстване.

Започвайте да действате веднага!

Прочетено: 1,145 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 08.10.2014г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!