Запазете баланс между работата и личния живот: 5 лесни правила

Всеки от нас има поне един познат, който ни изглежда успешен във всичко. Най-често тайната на този човек е в умението да съхранява здрав баланс между работата и личния живот.

Лично развитие

Методика „Доматче” – успешен похват на тайм мениджмънт

Странното название на тази много успешна методика за управление на времето (The Pomodoro Technique) идва от външния вид на кухненския таймер – червеното доматче.

Лично развитие

Как да не се разсейвате по време на работа – шест лесни съвета

Психолозите смятат, че начинът по който вършим своята работа зависи най-вече от способността ни да се концентрираме, от нашата мотивация и планиране. Когато нямаме концентрация, дори и да отделим една камара време и усилия за някаква задача, няма да получим добър резултат.

Лично развитие

Шест причини, които Ви пречат да работите ефективно

Ако сте от хората, които никога не успяват да приключат работата си на време и редовно Ви се налага да работите през почивните дни, със сигурност имате проблем със своята работна ефективност. Този проблем понякога имат и добри професионалисти, които не успяват да организират работата си така, че да покажат добър резултат. И Вие имате този проблем? Да видим, защо не успявате да използвате работното си време с възможно най-добър и навременен резултат и как можете да оправите нещата?

Лично развитие