Често успехът на кариерата се гради върху подходящото образование и квалификацията на човека. Няма друг по-сигурен начин да направите голяма стъпка нагоре към върха на кариерата си, от това, да преминете подходящо обучение.

Защо чуждите езици са наистина страхотни

Аз, като много други хора от моето поколение, имам лошия навик да седя пред телевизора с iPad в ръка и мобилен телефон наблизо. Но преди няколко вечери попаднах на филм, който привлече вниманието ми до такава степен, че оставих настрана всички останали устройства. Филмът се нарича „Преводачката“ (2005 г.). Тъй като работя в сферата на езиковите услуги, беше интересно да видя човек от нашата индустрия (преводач) в центъра на сюжета на холивудски филм. Образование & Квалификация 3

Глава 16. Непрекъснато покачвайте своето ниво

Посветете живота си на непрекъснато учене. Отделете себе си от болшинството, като станете човек, който непрекъснато усъвършенства себе си и работи върху себе си повече, отколкото който и да е във вашата фирма. Ако вземете такова решение и упорито го следвате, ще осигурите за себе си важно предимство пред конкурентите през цялата си кариера.

Образование & Квалификация

Топ 200 на най-добрите университети в света

Класацията се съставя всяка година от 2004 г. насам от специализирания седмичник Times Higher Education, който е приложение на британския ежедневник The Times.

Образование & Квалификация

10 университета, предлагащи безплатни он-лайн курсове

Повечето от водещите световни университети предлагат безплатни он-лайн курсове. Посочваме десет от тях (Eng.). Ако желаете да покачите нивото на знанията си и квалификацията в своята професионална област, тези безплатни курсове са точно за Вас.

Образование & Квалификация

Къде можете да направите безплатни тестове за професионална ориентация и да получите оценка на знания и умения?

Тестирането е добра възможност да получите реална и обективна оценка на своите професионални и психологически възможности. За работодателите това е възможност да оценят персонала си или кандидатите за работа в тяхната фирма.

Образование & Квалификация 3

Легализация на документи за образование

Какво трябва да направите за да легализирате документ за образование, издаден от българско учебно заведение, когато заминавате за чужбина? Как да се признае образователен документ, издаден в чужда държава, ако се връщате в България?

Образование & Квалификация 3

Ду ю спиик инглиш? Една нестандартна, но действаща система за изучаването на чужди езици

Сега да владееш чужд език не е само модерно - това е необходимо за човек, който иска да построи добра кариера. Светът е малък, информацията е достъпна за всички, но .... ако я разбираш.

Образование & Квалификация