Text: -A A +A

Ако вече сте твърдо решени да напуснете сегашната си работа и вече имате обмислена финансова стратегия, не бързайте да направите последната стъпка, преди да прочетете нашите съвети. Важно е да напуснете правилно и да не попречите на своята кариера.

Фото: Flickr

Полезни съвети затова как да напуснете без проблем и безопасно за своята кариера публикува Fastcompany.com:

1. Не казвайте на своите колеги, че търсите нова работа

Със сигурност имате приятели сред настоящите си колеги, но не забравяйте, че клюките имат способността да се разпростират много бързо. Опитайте се да премълчавате колкото може по-дълго. Най-малко ви трябва шефът ви да разбере, че напускате и да ви изпревари със заповед за уволнение.

2. Не обсъждайте началника си в социалните мрежи

Вашите активни възгласи за своите работодатели могат да предизвикат лавина от напускания от другите сътрудници на фирмата. Социалните мрежи имат способността да „раздухват” всякакъв проблем. Ако сте решени да кажете за своето решение да напуснете в интернет, трябва да сте готови да поемете и последствията от тази ви стъпка. Обсъждайте промени в професионалния си живот, а не качествата на работодателя си.

3. Кажете на ръководителя си за напускането в личен разговор и вземете със себе си официална молба за напускане на работа

Никой не обича да получава новини между другото, най-вече началниците. Намерете възможност да уредите лична среща с ръководството, за да можете да съобщите за своето решение в личен разговор. Вземете със себе си своята молба за напускане и я предайте лично, а не по електронна поща.

4. Не изгаряйте мостове след себе си

Вероятно е, че не искате повече да се връщате, щом напускате фирмата. Но, ако имате добри отношения с бившия си работодател, по-добре е да ги запазите добри. Защото не се знае къде и кога можете да се срещнете отново. С други думи, не е зле да кажете на сбогуване, че ще поддържате връзка.

5. Избягвайте емоции в дните преди уволнение

Някои хора се поддават на емоции, когато напускат след няколко години работа. Можете да бъдете разочаровани или дори побеснели, но се опитайте да не взимате емоционални решения. Предпочитайте да показвате факти, а не емоции.

Успех!

Прочетено: 4,468 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 04.01.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!