Въпрос по време на интервю за работа: Какво Ви мотивира в работата?

Задавайки този въпрос човекът, който провежда интервю за работа, се опитва да разбере какъв е подходът ви, ключът към успеха във Вашата работа, и да прецени дали при положение, че бъдете нает на работата, фирмата ще може (и ще иска) да Ви осигури достатъчно мотивация.

Въпроси по време на интервю за работа

Скучна работа? Кратък наръчник за бърза самомотивация

Работата и задачите, които на пръв поглед изглеждат скучни, безполезни и безинтересни, често са необходими за нашето професионално развитие. Опитът показва, че често тези „излишни” дейности са от голямо значение за нашето развитие. Но как да накараме себе си да вършим рутинните и неинтересните неща, без да превърнем живота си във върволица от сиви и досадни занимания?

Лично развитие

Изследванията показват, че колкото повече плащат на един човек, толкова по-малко му се иска да работи

Традиционно се смята, че материалното възнаграждение се явява най-сигурният източник на мотивация. Върху тази идея е основан целият съвременен мениджмънт – иначе за какво са измислени бонусите, премиите и самата идея за кариерния ръст? Без цялата тази менажерия съвременната цивилизация просто ще се срути. Затова вие сигурно няма да повярвате в това, което ще прочетете тук. Все пак, опитайте.

Приложна психология

Как да благодарите своите сътрудници само с няколко думи

Искрена висока оценка на работата на човека има голямо значение. Точният комплимент към работата на сътрудникът ви може да ви спечели лоялен и добър служител. Вижте нашите препоръки как можете да благодарите на всеки сътрудник само с няколко думи.

Аз съм ръководител

Глава 4. Възпитавайте в себе си позитивно отношение към околния свят

Книга на Брайън Трейси. Ръководителят много лесно забелязва оптимистичния и приятен в общуването подчинен, а след това той му помага да се изкачи по служебната стълбичка. Освен това позитивния човек в по-голяма степен може да очаква подкрепа от своите колеги или подчинени. Образно казано, позитивния човек изпитва определено бутане отдолу, което го насочва все по-високо и по-високо по стълбичката на успеха.

Лично развитие

Каква е „правилната” критика?

Мотивацията на екипа не е лесна работа. Ще ви препоръчаме един успешен начин да критикувате. Предлагаме ви стъпки, които ще ви позволят да се подготвите към срещата си с човека, когото искате да критикувате, да проведете разговор по най-добър начин и да постигнете добри резултати след критиката.

Аз съм ръководител

Бъдете щастливи всеки ден! 9 навици, които ще ви мотивират

Мотивацията често е въпрос на навиците, които притежаваме. Има неща, които ни зареждат с енергия и ни карат да живеем пълноценен живот. Ако ви липсва мотивация, може би трябва да придобиете някой от посочените от нас навици:

Лично развитие

Как правилно да критикувате

Важен навик за всеки ръководител е умението да се изгражда конструктивна критика по отношение към своите подчинени, когато това се налага. Умението за комуникация със служителите е важен навик за всеки ръководител.

Аз съм ръководител

Как да мотивирате сътрудниците от младото поколение? Взимайте пример от видеоигрите

Изглежда, че сегашните млади служители много по-трудно могат да бъдат ръководени и мотивирани, отколкото представителите на предишните поколения. Просто погледнете на работата с техните очи.

Аз съм ръководител

Практически препоръки: как да се борите с деструктивния перфекционизъм

За перфекционистите не съществува понятието „достатъчно добро”. Ако отнасяте себе си към групата на перфекционистите и това ви създава проблеми в работата и в живота, има добра новина за вас! В повечето от случаите перфекционистът може сам да се пребори с прекаления си перфекционизъм, ако използва нашите препоръки.

Лично развитие