Text: -A A +A

Младите сътрудници не се натискат да бъдат лоялни към фирмата, в която работят. По-възрастните сътрудници вече са изморени да чакат тяхната лоялност да бъде забелязана. Като резултат, никой не е лоялен към фирмата и към ръководителя си. Какво можете да направите, за да имате лоялни и щастливи сътрудници?

Фото: Flickr

Ето ви пет начина да го постигнете.

Лоялността не се появява сама от себе си. Тя възниква там, където има добри отношения между хората, където има разбиране и доверие. Искате лоялност от страна на своите сътрудници? Изградете я върху общите цели и справедливост.

Списанието Forbs съветва да не смятате, че всеки работник по подразбиране трябва да бъде лоялен към вас и към фирмата. Трябва да изграждате културата на съпричастност ден след ден.

Ето пет начина, как можете да го направите:

1. Казвайте истина

Всички не могат да бъдат звезди. Намерете хора, които притежават способности да бъдат лидери или притежават други ценни таланти, и ги развивайте. След време тези таланти ще помогнат за развитието на други сътрудници.

2. Обсъждайте длъжностните задължения и насоките за ръст в кариерата

Посочете път към успеха не само на избрани лица, а и на всички сътрудници. Понякога ще ви е трудно, но помнете, че не бива никога да изненадвате своите сътрудници с лоши новини. Съставете план за развитието за всички и план за тези, които трябва да наваксват. Уверете се, че всички знаят за този план.

3. Създайте корпоративна култура, в която се ценят добри взаимоотношения

Много сътрудници ще станат по-лоялни, ако отношенията вътре в екипа и отношенията между ръководителите и служителите станат по-добри. Това е по-добър ход, отколкото да сложите масата за тенис в офиса, да купите фланелки с логото на фирмата или да направите поредното фирмено парти.

4. Бъдете честни и отворени

Въпросът не е в това, да имате еднакво отношение към всеки служител. Просто принципите ви на ръководство трябва да бъдат ясни за всички сътрудници. Човекът по-скоро ще се съгласи на промяна, ако тя се реализира по честен и справедлив начин.

5. Следвайте на избрания от вас модел на поведение

Вземете върху себе си отговорност за своите сътрудници, както го прави директор на училище. Развивайте ги, хвалете ги и проявявайте грижа. Всеки ден.

Смятате ли, че спазването само на тези правила ще бъде достатъчно?

Прочетено: 1,388 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 11.12.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!