Кариерата на всеки ръководител зависи от способността му ефективно да управлява хора - да владее науката на управлението на човешките ресурси. Мениджърът е този, който се намира "между чука и наковалнята" и от неговите действия зависи и неговата кариера и кариерата на неговите подчинени. В тази рубрика ще намерите полезни съвети и ресурси в темите: минеджмънт, управление на човешките ресурси и управление на кариерата на мениджър (Management, HR).

Обикновен ръководител може да стане велик лидер, това е въпрос на правилните действия

Тайната на лидерството не е никаква тайна. На пръв поглед изглежда, че лидерството е свързано с нещо непостижимо за повечето хора, но често се оказва, че лидерите просто много работят, натрупват опит и имат капка късмет. Всичко това може да бъде събрано в няколко правила, които прилагат успешните лидери и подминават обикновените ръководители.

Аз съм ръководител 7

Кога служителите напускат най-често

Критичните периоди, когато има най-голяма вероятност служителите да напуснат фирмата по собствено желание, са добре известни. Да ги разгледаме.

Аз съм ръководител 4

Ефективна система за стимулиране на персонала, която винаги ще е модерна

По какъв начин можете да изразите своята благодарност към сътрудниците за техния ценен принос към работата на фирмата? Преди време парите са били основният стимул за работа. Повечето специалисти в управлението на персонала са смятали, че най-доброто възнаграждение за всеки работник е увеличаването на неговата заплата. Но стимулирането на персонала не се опира само до парите.

Аз съм ръководител 4

Как да станете добър ръководител? Научете се да мързелувате!

Мениджмънт, делегиране, продуктивност: За да станете добър ръководител, трябва непрекъснато да търсите начини, да се отървете от работа.

Аз съм ръководител

Мениджмънт: Как да управлявате хора, когато не обичате да го правите?

Може би сте от тези мениджъри, които обичат своята работа, но мразят да управляват хора? Можете лесно да се справите с този проблем, ако намерите правилен подход към своите служители.

Аз съм ръководител

Какво да прави ръководителят, когато в екипа възникват конфликти?

Дори и в най-задружните колективи понякога възникват скандали, които ръководителят не може да подмине. Как ефективно да се справите с конфликта? Да видим какво съветват специалистите.

Аз съм ръководител 4

HR практика: Най-странните въпроси, които хората задават по време на интервю за работа

Потенциалните работодатели не са единствените, които могат да задават объркващи въпроси по време на събеседване. Някои кандидати за работа също могат да изпъкнат в тази област. В HR практиката се случват наистина неочаквани неща!

Аз съм ръководител 4

4 причини да се провеждат корпоративни партита

Всяка фирма търси начини да се намалят разходите. Въпреки естественото желание да се спестят пари по най-лесния начин, не бива да се отказвате от корпоративните партита. Това не е просто харчене на фирмени пари – това е добра инвестиция в персонала.

Аз съм ръководител 4

Как да благодарите своите сътрудници само с няколко думи

Искрена висока оценка на работата на човека има голямо значение. Точният комплимент към работата на сътрудникът ви може да ви спечели лоялен и добър служител. Вижте нашите препоръки как можете да благодарите на всеки сътрудник само с няколко думи.

Аз съм ръководител

Каква е „правилната” критика?

Мотивацията на екипа не е лесна работа. Ще ви препоръчаме един успешен начин да критикувате. Предлагаме ви стъпки, които ще ви позволят да се подготвите към срещата си с човека, когото искате да критикувате, да проведете разговор по най-добър начин и да постигнете добри резултати след критиката.

Аз съм ръководител