Text: -A A +A
Четете още в Кариера: Лично развитие

Какво Ви пречи да сте богати? Какво Ви пречи да печелите пари? Защо имате финансови проблеми?

Фото: stock.xchng

Как мислите, какво е най-честото притеснение на хората, които срещате всеки ден по улиците, в градския транспорт и кварталните магазини? Притесненията на тези хора са свързани най-вече с парите. По скоро – с факта, че те не им стигат. И няма никакво значение колко печелите на месец – 200, 2000 или 20000 лева.

Какви ли са мечтите Ви... Може би искате да гледате света през прозореца на голяма лимузина? Или искате да се отпуснете върху плетен стол на една тераса с изглед към морето? А в същност сте принудени да правите драстични икономии, защото парите изобщо не Ви стигат...

Погледнете обективно

Да се опитаме да отговорим на един въпрос – Защо нямате достатъчно пари? Може би сте ги имали някога, но те са се изпарили незнайно къде. А може би то се знае къде, но от там връщането им е цял проблем. Или изобщо не сте имали никога достатъчно пари. С други думи – защо имате “парични проблеми”?

Първото, което веднага Ви идва на ум да отговорите е: икономическата ситуация в страната е лоша, никой не Ви иска с Вашето образование (външността, възрастта и т.н.), сега големите пари могат само да се откраднат, но не и да се спечелят, безработицата е голяма, за хубава работа трябват връзки, които Вие нямате и т.н.

Да, така е, но няма да се спирате върху тези проблеми. Защо? Защото те обективно не зависят от Вас. Поредното “дъвчене” на макроикономическата ситуация и света като цяло няма да Ви помогне за решаването на проблема с парите и няма да Ви напълни джоба. То само ще Ви докара главоболие и лошо настроение. Престанете да прехвърляте отговорността за недостига на парите във Вашия джоб върху “трудния живот”. Приемете мнението си за света като лична позиция, но не и като причина да сте беден. Ако всичко наоколо е толкова трагично, защо изобщо има богати хора? А те наистина съществуват, а някои от тях дори са мно-о-ого богати. И повярвайте, не всички те са наследници на семейство Рокфелер.

Ако смятате, че по честен път не могат да се спечелят достатъчно пари, то бъдещето без финансови проблеми не Ви е достъпно. Ако вярвате в съдбата си – изберете по-сложен, но по-успешен път.

Трябва да се съгласите, че повечето неща, които стават около Вас, пряко или косвено са повлияни от Вашите действия. Следователно, Вие имате определена отговорност за събитията и ако понякога, често или непрекъснато, имате финансови проблеми, то причините за това най-напред трябва да търсите в себе си.

Съществува интересна зависимост – ние самите можем да “блокираме” финансовите потоци към нас или да се правим “труднодостъпни” за парите. Това става без да искаме, дори често точно обратното, въпреки горещото ни желание да притежаваме пари. Какво точно в нашето съзнание влияе върху тази закономерност?

Каквото имате в главата си – това Ви е в портмонето

Ще Ви питаме нещо странно – мислите ли за парите?

Човешкото подсъзнание е пряко свързано с живота. Рано или късно всичките ни тайни стремежи стават реалност. Но това става само, ако мислите са достатъчно редовни и не са негативни.

Четете още в Кариера: Лично развитие
Прочетено: 12,887 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 26.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!