Text: -A A +A
Четете още в Кариера: работно място, Лично развитие

Най-верния начин да сте щастливи на работното си място е да намерите за себе си такава работа, която лично Ви допада. Но това не винаги е възможно. Дори когато се занимавате с любимото си дело, понякога се чувствате нещастни. Какво да правите?

Фото: stock.xchng

За да се чувствате по-щастливи по време на работата, можете да се възползвате от съветите, които са публикувани във вестник The Times:

1. Гледайте на нещата мащабно. Опитайте се да припомняте всичко хубаво, което имате в другите сфери на живота си.

2. Осъзнайте, че щастието е постижимо. Тогава ще превърнете и най-малката потенциална възможност за щастие в реален факт.

3. Погледнете на ставащото с Вас под друг ъгъл. Например, не бива да подценявате удовлетворението от това, че сте се справили успешно с някаква дреболия: разчистили сте електронната си поща или сте решили някакъв досаден административен проблем.

4. Заобикаляйте се със щастливи хора … дори ако трябва за това да направите нещо за тях. Хората с позитивна нагласа няма да Ви оставят да тъгувате. Колегите, които от сутрин до вечер Ви се оплакват, задължително ще Ви накарат да се потиснете.

5. Примерете се с реалността. Фокусирайте своето внимание върху благоприятните възможности, които ще променят живота Ви, вместо да мислите само за негативните последствия.

6. Отдавайте се на работата изцяло.

7. Не надценявайте своите възможности. Опитайте се да подредите нещата така, да Ви остава време за себе си: за фитнес, за семейството, за приятелите, за почивката.

8. Ако всичко Ви е дотегнало, трябва да се откъснете от средата, където не се чувствате добре. Най-малкото което можете да направите е да излезете на разходка.

9. Ако нещо Ви трови живота на работното място, не чакайте докато някой друг ще реши този проблем, а сами го оправете.

10. Бъдете честни със себе си. Ако сте направили всичко, което е по силите Ви, за да си покачите настроението, но все пак не се чувствате добре в работата си, значи трябва да си търсете нещо ново.

Успех!

Четете още в Кариера: работно място, Лично развитие
Прочетено: 5,264 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 03.04.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!