Text: -A A +A
Четете още в Кариера: Лично развитие

Щастието не е случайно стечение на обстоятелствата, тъй като голямата разлика между щастливите и нещастните хора се крие в малките неща.

Фото: stock.xchng

Проучването показва, че 64 процента от анкетираните, които се определят като щастливи, прекарват повече време с партньорите, семействата и приятелите си.

Близо 50 процента от щастливците споделят, че откриват радост дори в слънчевата светлина или в целувката на любим човек. Участниците в допитването, които признават, че не се чувстват щастливи, прекарват голяма част от времето си пред компютрите си и пред телевизора.

Немската психоложка Ева Влодарек, която от години изследва факторите, определящи щастието, предлага няколко съвета на хората, стремящи се към повече радост в живота:

  • Мислете позитивно, но ако все пак някоя мрачна мисъл се промъкне в съзнанието ви, я отпъдете.
  • Не очаквайте другите хора да ви направят щастливи, а вземете нещата в свои ръце и бъдете великодушни. Ако искате да ви поканят някъде, направете първата крачка и сами отправете покана към другите.
  • Бъдете благодарни за това, което имате. То е повече, отколкото си мислите.
  • Най-краткият път към положителните емоции е чрез обонянието. Хубавият парфюм или афтършейв ще свършат чудесна работа.
  • Спортът и различните физически занимания стимулират производството на химически съединения в тялото, които ни дават усещането за благосъстояние.
  • Ревността и завистта са убийци на щастието. Признайте пред себе си, че винаги ще има хора, които ще бъдат по-умни, по-красиви и по-щастливи от вас.

Освен това си дайте сметка, че има и такива, които страдат повече от вас. Така ще видите, че нещата са балансирани.

Четете още в Кариера: Лично развитие
Прочетено: 6,452 пъти Източник на статията: http://actualno.com | 16.10.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!