Text: -A A +A

Понякога ни е много трудно да се мотивираме за някоя работа. Би било чудесно да можем да се откажем, но понякога това не е възможно. Какво бихме могли да направим в тази ситуация?

Фото: stock.xchng

1. Ако задачата, която трябва да извършите, никак не Ви е интересна, намерете човек, на когото тя би била интересна. Предложете да размените задачите – той да поеме Вашата, а Вие да свършите някоя от неговите задачи.

2. Не отлагайте задачите, които не Ви допадат, но задължително трябва да се свършат. Подхващайте ги без да се бавите - така ще се отървете от тях по-бързо и няма да се измъчвате.

3. Ако задачата Ви изглежда не само неинтересна, а и прекалено сложна, мотивирайте себе си с мисълта, че това е едно предизвикателство за Вас. Ще се гордеете със себе си, ако направите нещо наистина сложно.

4. Разкажете на колегите си за задачата, която трябва да извършите. Така вече няма връщане – щом всички знаят за това, ще се наложи да свършите задачата.

5. Не се занимавайте с неприятните за Вас неща прекалено дълго. Разнообразявайте работния си ден, като редувате приятните и неприятните за Вас задачи.

6. Влагайте не само усилия, но и пари. Например, ако искате да научите чужд език, платете за скъп курс – тогава ще Ви е жал да загубите парите си и има по-голяма вероятност все пак да завършите курса.

Успех!

Прочетено: 7,655 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 20.11.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!