Text: -A A +A
Четете още в Кариера: мотивация, Лично развитие

Мотивацията често е въпрос на навиците, които притежаваме. Има неща, които ни зареждат с енергия и ни карат да живеем пълноценен живот. Ако ви липсва мотивация, може би трябва да придобиете някой от посочените от нас навици:

Фото: Microsoft
1. Ставайте много рано сутрин

Всички успешни хора стават преди изгрева. Има нещо специално и магическо в това да ставаш много рано. Този момент на деня, когато светът още не се е събудил, е най-важният и вдъхновяващ.

Тези хора, които са започнали да стават преди изгрева, твърдят, че животът им е станал по пълноценен. Опитайте и вие да ставате рано и след някой-друг месец ще съжалявате, че толкова години от живота си сте посрещали изгревът на слънцето в леглото.

2. Завладяващо четене

Ако замените само по един час на ден висенето пред телевизора или компютъра с четене на интересна и полезна книга, със сигурност ще станете най-умния човек от вашето обкръжение. Вие много по-бързо ще намирате отговори на въпроси, ще бъде по-интересно да се общува с вас и ще можете да вършите много неща значително по-лесно.

Както е казал Марк Твен: „Човекът, който не чете хубави книги, няма предимства пред човека, който не умее да чете”.

3. Умението да улеснявате нещата

Улесняването е отстраняването на ненужното и безполезното. Трябва да умеете да улеснявате всичко, което трябва и може да бъде направено по-просто и по-лесно. Това изисква доста практика, но най-накрая задължително ще получите положителен резултат.

Колкото по-опростен е вашият живот, толкова повече ще можете да му се наслаждавате.

4. Забавяне

Не е възможно да се наслаждавате от живота, ако се намирате в непрекъснат стрес и хаос. Намерете за себе си малко спокойно време, спрете, помислете, чуйте вътрешния си глас. Обърнете внимание върху всичко, което има значение за вас.

Изградете навик да се събуждате рано, когато наоколо е още тихо, за да медитирате, мислите, мечтаете. Забавете темпът на живота си и тогава всичко, което сте гонили и искате да хванете в живота само ще ви настигне.

5. Тренирайте

Регулярната активност пази здравето. Ако нямате време да тренирате, рано или късно ще ви се наложи да вземете сериозни мерки за да поддържате своето здраве.

Можете без проблем да тренирате не само във фитнес залата, но и вкъщи. Всеки може да намери половин час няколко пъти в седмицата за да поддържа добра физическа форма.

6. Бъдете активни всеки ден

Колкото повече човекът практикува нещо, толкова по-големи умения има в това занимание. Защото уменията са мястото, където практиката се среща с възможностите.

Без практиката не можете да покажете таланта си. Ако искате да сте добър в нещо – правете го малко или много всеки ден. Тогава ще бъдете подготвени да се възползвате и от най-малката възможност да покажете таланта си.

7. Обкръжение

Точно този навик е способен да ускорите своят успех. Обкръжете себе си с позитивни и енергични хора. Те са най-добрата подкрепа, мотивация и източник на полезни съвети.

Общуването с приятели и позитивни хора е способно бързо да ви върне на крака и да ви върне загубената мотивация.

8. Бъдете благодарни

Навикът да се записва всичко, за което можете да благодарите, в един журнал, може да прави чудеса. Бъдете благодарни за всичко, което имате, забелязвайте всичко добро, което ви се случва в живота и ще получите много нови причини за радост.

Преди лягане записвайте или си казвайте на ум по едно нещо, за което сте благодарни през изминалият ден. Чудесата няма да закъснеят!

9. Бъдете упорити

Едисон е направил 10 хиляди неудачни опита, преди да изобрети електрическата крушка. Уолт Дисни е изслушал 303 отказа от различни банки, преди да постигне желаното. Чувствате ли някаква закономерност? Ако искате да постигнете нещо, бъдете упорити и не се предавайте!

Бъдете щастливи и Успех!

Четете още в Кариера: мотивация, Лично развитие
Прочетено: 2,138 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 18.11.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!