Успехът на вашата кариера зависи от това, каква личност сте, от вашата енергия, активността и желанието за успех. В тази рубрика ще намерите съвети за това, как да организирате личното си време, да се развивате като личност и да имате кариера, която наистина искате.

Конкретните цели помагат да имате по-успешен живот

Вие работите усърдно, но животът ви изобщо не става по-добър? Нищо не се променя, а някои неща дори се влошават. Защо става така? Може би наистина не знаете какво искате да постигнете в живота, нямате конкретни цели. Да видим какви цели трябва да имате, за да направите живота си по-добър. Целеполагане.

Лично развитие 3

15 начина да не заспите и да работите цяла нощ

Какво да правите, ако трябва спешно да приключите някаква работа и не ви остава време за сън? Как да не заспите? Посочваме ви 15 научно проверени начина да излъжете своят организъм и да не заспите, докато подготвяте важен проект.

Лично развитие 7

Глава 20. Печелете власт и авторитет

Властта и авторитетът играят много важна роля във всяка организация. Вашата способност в своята кариера да придобивате и използвате властта и авторитета до голяма степен ще определи вашия успех в дългосрочна перспектива.

Лично развитие

25 начина веднага да станете по-умни

Не казваме, че всичките начини за бързото поумняване са препоръчителни и здравословни, но фактът си е факт – съществуват доста начини мигновено да покачите умствените си способности. Използвайте ги, ако спешно ви трябва да станете по-умни.

Лично развитие

Скучна работа? Кратък наръчник за бърза самомотивация

Работата и задачите, които на пръв поглед изглеждат скучни, безполезни и безинтересни, често са необходими за нашето професионално развитие. Опитът показва, че често тези „излишни” дейности са от голямо значение за нашето развитие. Но как да накараме себе си да вършим рутинните и неинтересните неща, без да превърнем живота си във върволица от сиви и досадни занимания?

Лично развитие

Как успешните хора прекарват почивните дни?

Успешните хора знаят, че не може да се живее само с очакването, че ще настъпи светлото бъдеще, когато няма да бъдем толкова изморени и заети, за да живеем истински живот. Те добре познават похватите на тайм мениджмънта и планират времето си както за работа, така и за почивните дни. Как да прекарате почивните си дни като успешен човек?

Лично развитие

Запазете баланс между работата и личния живот: 5 лесни правила

Всеки от нас има поне един познат, който ни изглежда успешен във всичко. Най-често тайната на този човек е в умението да съхранява здрав баланс между работата и личния живот.

Лично развитие

Глава 5. Създайте си имидж на преуспяващ човек

Книга на Брайън Трейси. Учудващо е как става така, че толкова много хора стоят в сянка година след година, само защото не знаят как да постигнат външно впечатление, или защото не отделят нужното внимание на този аспект. Никой, вероятно, не ги е взел за ръка и не им е обяснил колко са важни тяхното облекло и външността им за придобиването на високоплатена работа и за израстването в длъжността.

Лично развитие

Глава 4. Възпитавайте в себе си позитивно отношение към околния свят

Книга на Брайън Трейси. Ръководителят много лесно забелязва оптимистичния и приятен в общуването подчинен, а след това той му помага да се изкачи по служебната стълбичка. Освен това позитивния човек в по-голяма степен може да очаква подкрепа от своите колеги или подчинени. Образно казано, позитивния човек изпитва определено бутане отдолу, което го насочва все по-високо и по-високо по стълбичката на успеха.

Лично развитие

Бъдете щастливи всеки ден! 9 навици, които ще ви мотивират

Мотивацията често е въпрос на навиците, които притежаваме. Има неща, които ни зареждат с енергия и ни карат да живеем пълноценен живот. Ако ви липсва мотивация, може би трябва да придобиете някой от посочените от нас навици:

Лично развитие