10 причини защо ви трябва да имате лош началник

Отделете една минута, за да помислите за най-лошия шеф, който някога сте имали. Комуникацията с лош началник ви е научила на много полезни неща.

Проблеми в работата

Глава 18. Отделяйте основното внимание на клиента

Вашият шеф е вашият купувач (клиент). Вашите колеги са ваши купувачи. Сътрудниците, който ви се подчинявят са ваши купувачи. И, разбира се, хората, които купуват вашите продукти или плащат за вашите услуги, също са ваши купувачи. Всеки се полага на някого за нещо. Всеки се явява нечий купувач (клиент). Вашият успех в работата и в живота като цяло напълно ще се определя от това, доколко добре обслужвате купувачите (в широкия смисъл на думата) и удовлетворявате техните потребности.

Планиране на успешна кариера

Глава 15. Ценете най-много хората

В бизнеса, като и в живота като цяло, хората са всичко. Големината на вашия успех, ръстът в кариерата и вашата заможност до голяма степен се определят от количеството на хора, с които имате взаимно добри отношения. Колкото повече хора ви познават и уважават, толкова повече врати ще се отворят пред вас и толкова повече пречки на пътя ви ще бъдат отстранени с помощта на тези хора.

Управление и развитие на кариерата

Каква е „правилната” критика?

Мотивацията на екипа не е лесна работа. Ще ви препоръчаме един успешен начин да критикувате. Предлагаме ви стъпки, които ще ви позволят да се подготвите към срещата си с човека, когото искате да критикувате, да проведете разговор по най-добър начин и да постигнете добри резултати след критиката.

Аз съм ръководител

Как правилно да критикувате

Важен навик за всеки ръководител е умението да се изгражда конструктивна критика по отношение към своите подчинени, когато това се налага. Умението за комуникация със служителите е важен навик за всеки ръководител.

Аз съм ръководител

9 важни въпроса, които трябва да зададете на шефа си

Подозираме, че някои от вас могат да поискат да попитат началника си за някои неща, например „Ти идиот ли си?” или „С какво си залепваш перуката на голата глава?” Въпреки факта, че тези въпроси може би наистина са много важни за вас, ще се опитаме да насочим вашето внимание към това, което наистина трябва да питате шефа си, ако искате да имате дълга и щастлива кариера.

Управление и развитие на кариерата

Моят шеф все го няма. Как да работя без зоркото му ръководство?

На пръв поглед няма нищо по-хубаво, когато шефа Ви все го няма в офиса. Няма кой да Ви наднича през рамото и през десет минути да пита: Какво правиш?. От друга страна, не е лесно да поемете отговорност, за някакво важно решение, когато нямате никаква представа, какво мисли шефът Ви по въпроса. А и великите Ви постижения на трудовия фронт минават незабелязани от прякото ръководство.

Управление и развитие на кариерата