Трябва ли мотивационното писмо да бъде оригинално?

Целта на мотивационно писмо е да се привлече вниманието на работодателя или агенцията за набиране на персонал, за да се откроите сред останалите кандидати (които често са доста). Всъщност някои от кандидатите са подходящи за по-оригинални, творчески автобиографии. Но къде е границата между наистина оригинално мотивационно писмо и глупаво перчене?

Подготовка на документи за кандидатстване

Фотография в автобиографията – толкова ли е важна тя?

На всеки от нас му се е случвало инстинктивно да почувства симпатия към съвсем непознат човек, който още с нищо не е успял да се покаже. Върху какво се основава нашето благоприятно първо впечатление за човека?

Подготовка на документи за кандидатстване

Как да получите мечтаната работа чрез социалните мрежи

90 на сто от фирмите търсят сътрудници чрез интернет, 80 на сто гледат онлайн поведението на кандидата за работа, преди да го наемат на работа.

Стратегия за търсене на работа 1

Как да напишете мотивационно писмо?

Всеки кандидат за работа трябва да представи на потенциалния работодател своята автобиография и мотивационно писмо. За Вас мотивационното писмо е допълнителна възможност да се представите добре пред работодателя, а за потенциалният Ви работодател то е основата, върху която той ще прави първоначалното пресяване на кандидатите за работното място. Често мотивационното писмо е решаващо при избора на кандидатите, които ще бъдат поканени на интервю.

Подготовка на документи за кандидатстване 20

Как се изпраща мотивационно писмо?

Искам да ви попитам, въпреки че ми е малко неудобно. Въпросът ми е как точно се пише и изпраша cv и мотивационно писмо.

Подготовка на документи за кандидатстване