Книга 21 начина да направите кариера - 21 Ways To Get Ahead In Your Career
21 начина да направите кариера (21 Ways To Get Ahead In Your Career)

Автор на книгата: Брайън Трейси (Brian Tracy)
Авторските права на превода: Портал Кариерист

„Смисълът на живота е самият живот. Животът е действие, изразходване на сили, и в това те да се изразходват с пълна пара се състои нашето щастие и задължение.”

Авторът е неизвестен

Подчинявайте се на изискването да работите с пълна сила. Нищо няма да ви позволи да покажете себе си в очите на вашето ръководство по-добре от репутацията на човек, който работи много и добросъвестно.

Упорито работещия човек не означава сътрудник, който е вързан за креслото, лишен от радостта да общува или намиращ се под теглото на задълженията, който наистина „гори на работата” от безкрайния стрес и претоварване. Упорито работещия човек е по скоро този, който не пилее времето си. Той брои всяка минута, когато се намира на работата. Той слага пред себе си ясни задачи, упорито се труди върху тях през целия ден и е подбуден от целта да даде ценен принос към работата на фирмата.

Всеки работник на всяка фирма знае кой от всички сътрудници е най-отговорен и упорит работар. Такива хора почти винаги се явяват тези, които най-много се уважават. Те почти винаги имат най-голямата заплата и по-бързо израстват, по напълно разбираема причина. Те извършват повече работа в единица от време, отколкото другите работници. Техният реален принос в единица приход от печалбата на фирмата често е по-висок, отколкото при другите, пресметнато спрямо големината на тяхната заплата. Следователно, те представляват по-голяма ценност за фирмата, отколкото другите. Те, така да се каже, са удачна инвестиция. Те дават добър пример на другите, с тях се гордее ръководството и се стреми да ги задължи в много по-голяма степен, отколкото другите, по-малко добросъвестни сътрудници.

Два часа допълнителна продуктивна работа всеки ден – ето какво, всъщност, трябва да жертвате на пътя към целта си да станете един от най-ценните и продуктивни работници на своята фирма. Тези два допълнителни часа могат да се открият, ако идвате на работа един час по-рано и напускате един час по-късно. Като резултат, вашият работен ден леко ще се удължи, но вашите шансове за израстване могат да нараснат многократно.

Специалистите по производителността на труда са сметнали, че един час, който сте работили без да се разсейвате за странични дела, е еквивалентен на три часа на обичайната офисна работа. Работата е там, че поради присъствието на маса разсейващи внимание фактори, работата в офис се върши доста бавно, което има най-голямо значение, когато говорим за работата, изискваща творчески подход. Затова на вас ви е необходимо непрекъснато да намирате продължителни сегменти от време, в рамките на които бихте могли да работите, без да спирате. Това време може да се открие, ако идвате на работа по-рано от другите, ако използвате за работа обедната почивка и ако оставате някакво време след работа, когато всички вече са си отишли у дома.

Хората, заемащи високи длъжности във всякаква сфера от бизнеса, изразходват за работа повече време, отколкото средностатистическия работник. Десет процента от високоплатените американци харчат за работа петдесет и повече часа на седмица. Един процент от американците, имащи най-високите заплати, трудовата седмица представлява средно петдесет и шест часа. И най-важното е, че те наистина отделят това време за работа. Те не пилеят времето си. Те идват на работа рано сутрин, веднага започват най-важните за текущия ден задачи и работят върху тях упорито през целия ден. Те се отличават с доброжелателност и общителност, но те не харчат времето си за празни приказки или продължително пиене на кафе с колеги.

Прочетено: 1,482 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 13.01.2014г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!