Книга 21 начина да направите кариера - 21 Ways To Get Ahead In Your Career
21 начина да направите кариера (21 Ways To Get Ahead In Your Career)

Автор на книгата: Брайън Трейси (Brian Tracy)
Авторските права на превода: Портал Кариерист

„Винаги помнете, че вашето собствено решение да постигнете успех е по-важно от всичко останало.”

Авраам Линкълн

Фокусирането върху действието е едно от най-забележимите външни качества на хората, постигащи успех в работата. Те също така притежават инициативност и тъй нареченото „чувство за бързина”. Те никога не пилеят своето време. Те винаги са заети с нещо, което доближава тяхната фирма към определени цели и при това винаги работят производително, т.е. с минимално харчене на полезно време.

Възпитавайте в себе си стремежът към действие. Каквото и да подхванете, винаги поддържайте висок темп на работа. Определете какво ви е необходимо да направите и след това на момента се захващайте за работа. Не се бавете в делата и не ги отлагайте за после.

Трябва да се вдъхновявате от това, че колкото по-бързо напредвате в нещо, толкова по-голямо разстояние ще успеете да изминете за определено време. Колкото повече правите, толкова по-голям опит придобивате и толкова по-компетентни ставате.

Колкото по-висока е вашата скорост, толкова по-голяма енергия притежавате. Например, колкото по-висока е скоростта на мисловната ви работа, толкова по остър ще става вашият ум, а творческите идеи – по-ползотворни. Като резултат, колкото е по-висока вашата скорост, толкова по-ценен сътрудник ставате в очите на ръководството на фирмата и в очите на всеки отделен работник в нея.

Само около два процента от хората в нашето общество притежават „чувството за бързина”. Това са хората, които след време достигат до самия връх във всяка фирма. Когато придобиете репутацията на производителен и сигурен работник, пред вас ще се откриват все по-нови възможности да се проявите в по-важните дела, отколкото тези, които са ви възлагали до сега.

Разбира се, да се върши работата бързо не значи, че трябва да жертвате качеството. Винаги я изпълнявайте по най-добрия начин, но максимално бързо. Колкото по-важна е тя за фирмата, толкова по-бързо трябва да се захващате за тази работа и да я довеждате до края.

Средният човек, имащ най-обикновено образование, но светкавично реагиращ на променяща се ситуация, недопускащ бавене в делата, е способен да стигне и да изпревари най-истинския гений, който се захваща за работа само тогава, когато се сети за това. Една от най-важните цели в работата за вас трябва да бъде придобиването на репутация на сътрудник, на когото, ако трябва много спешно да се свърши някаква работа, тя може да му бъде със сигурност възложена. Такава репутация на производителен и сигурен сътрудник ще отвори пред вас всички врати. С нейна помощ ще придобиете положение и високо заплащане по-бързо, отколкото с помощта на всеки друг достъпен за вас начин.

Започнете да действате веднага!

Започвайте всеки ден, като съставяте списък с всички задачи за деня. Поставете до всяка точка буквите А, Б или В. Задачата отбелязана с буквата А е най-важната, с буквата Б е със средна важност, а с В – почти няма никаква важност.

След това сортирайте всички задачи, отбелязани с А, съгласно тяхната важност – А - 1, А - 2, А - 3 и т.н. от най-важната до най-маловажната. Като определите своята задача А - 1 – най-важната задача за деня, веднага я подхващайте и изпълнявайте максимално бързо. Навикът за бързото изпълнение на важните дела ще ви позволи да се оправяте с купчината от вашите задачи по-добре и по-бързо, отколкото всеки друг начин на действие.

Прочетено: 1,025 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 06.10.2014г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!