Мениджмънт: Как да управлявате хора, когато не обичате да го правите?

Може би сте от тези мениджъри, които обичат своята работа, но мразят да управляват хора? Можете лесно да се справите с този проблем, ако намерите правилен подход към своите служители.

Аз съм ръководител

Какво да прави ръководителят, когато в екипа възникват конфликти?

Дори и в най-задружните колективи понякога възникват скандали, които ръководителят не може да подмине. Как ефективно да се справите с конфликта? Да видим какво съветват специалистите.

Аз съм ръководител 4

4 причини да се провеждат корпоративни партита

Всяка фирма търси начини да се намалят разходите. Въпреки естественото желание да се спестят пари по най-лесния начин, не бива да се отказвате от корпоративните партита. Това не е просто харчене на фирмени пари – това е добра инвестиция в персонала.

Аз съм ръководител 4

Аз съм нов работник. На кого да се усмихвам?

Сигурно всеки от нас познава случаите, когато нов работник не успява да работи добре със своите нови колеги и е принуден да напусне. Как да успеете да станете член на екипа?

Нова работа 4

Ефектът на екипната работа: Група винаги взима крайно решение и никога обективно

При вземането на колективни решения, участниците в екипа винаги попадат под влиянието на ефекта на поляризацията:

Аз съм ръководител

Ефектът на екипната работа: Групата винаги взема по-неадекватни решения, отколкото всеки човек поотделно

Ставаме доста по-глупави, по-податливи и по-неадекватни в оценките си, когато участваме в екипното вземане на решение. Не вярвате? Дори администрацията на САЩ е признала, че най-неудачните и глупави решения са взети след екипна работа.

Аз съм ръководител 4

Ефектът на екипната работа: групата винаги работи по-слабо, отколкото всеки член на екипа поотделно

Колко хора най-добре се справят с работата, предназначена за десет души? Отговорът е осем. А най-зле? Дванадесет! Не вярвате? Tова е научно установен факт! Екипната работа винаги кара човека да не дава най-доброто от себе си.

Аз съм ръководител