Text: -A A +A

Нуждая се от вашия съвет. Предстои ми постъпване на нова работа, работодателя ме уведоми че трябва да предам заявление за работа, а не молба. Те процедирали по техен начин. Бихте ли ме упътили как се пише подобно заявление.


Здравейте!
Нуждая се от вашия съвет. Предстои ми постъпване на нова работа, работодателя ме уведоми че трябва да предам "заявление" за работа, а не "молба". Те процедирали по техен начин. Бихте ли ме упътили как се пише подобно "заявление".
Благодаря, ако може да получа отговор в наи-кратък срок!
МИРЕНА


Уважаема Мирена,

Не посочвате точно дали започвате работа по трудово правоотношение (съгласно "Кодекса на труда") или по служебно правоотношение ( съгласно "Закона за държавния служител). "Кадексът на труда" не изисква при сключването на правоотношението да се подават някакви специални молби или заявления. Затова предположихме, че започвате работа като държавен служител.

Съгласно чл.8 от "Закона за държавния служител":

(1) За заемане на държавна служба се подава писмено заявление за назначаване.
(2) Към заявлението се прилагат необходимите документи за заемането на съответната длъжност, определени в наредба на министъра на държавната администрация.
(3) При подаването на заявлението за заемане на държавна служба кандидатът подписва декларация за обстоятелствата по чл. 7, ал. 2.

Образец за този вид заявление е приложен към "Наредба за документите за заемане на държавна службa", публикувана в сайта на министерството на държавна администрация и административната реформа.

Успех!

Прочетено: 105,881 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 27.02.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!Коментари

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Всъщност започвам работа по “Кодекса на труда”, както вие казахте, че не са необходими молба и заявление, Предполагам,че работодателя ми е имал в предвид “заявление“в свободен стил. Така,че аз ще напиша “заявление“по образец на това за държавен служител в word формат и ще го изпратя по е-mail-a. От фирмата ми отговориха че може по ел.поща. Въпрос:ще постъпя ли правилно, ако го напиша в word формат, а не по документ (образеца), Който видях за държавния служител, т.е.говоря за оригинал, който предполагам се продава или тегли от сайта?


Уважаема Мирена,Образецът, който Ви препоръчах, се прилага при назначаването на държавни служители. Частен работодател може да има собствени изисквания, които във Вашия случай не са Ви посочени. Предполагам, че не е грешка да подготвите заявлението в удобна за Вас форма (например във Word) и да го изпратите по електронна поща.Успех!


МОЛЯ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ДАЛИ ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ СЕ БРОИ ПРЕДИ ДИПЛОМИРАНЕ ИЛИ СЛЕД ТОВА ДА КАЖЕ.аЗ СЪМ РАБОТИЛА 5 Г В АДМИНИСТРАЦИЯТА СЛЕД ТОВА СЕ ДИПЛОМИРАХ И СЕГА ИСКАМ ДА ДЕ СЕ ЯВЯ НА КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ И МИ КАЗАХА ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НА ИЗИСКВАНИТА, ЗАЩОТО СА ПРИДОБИЛА ОПИТА ПРЕДИ ДА СИ ПОЛУЧА ДИПЛОМАТА АНЕ СЛЕД ТОВА ПОМОГНЕТЕ


Професионалния опит бива “общ” и “по специалността”. Общия включва всичко, а “по специалността” – след придобиването на съответната специалност.Затова е логично да не отговаряте на изискванията, защото в администрацията искат опит по съответната за длъжността специалност/специалности.


iskam sivet otnosno,kak da popilna molba za rabota v medicinsko zavedeniye,ako moje da mi izpratite ,ekzemplyar.blagorarya


Аз съм човек с опит, работила съм на доста места и при кандидатстване за работа е било необходимо да подавам молба до работодателя. Работя в сферата на образованието. Сега ми предстои кандидатстване за вакантно работна място, което е обявено в Бюро по труда. Бих искала молбата ми да изглежда по-съвременно, а да не съдържа алабалистики от рода “ Моля да бъда назначена.... Надявам се, че молбата ми ще бъде удовлетворена... и т.н.Дайте ми професионалния си съвет как да напиша тази молба и в същото време да изляза от баналните рамки.


заявление за работа


искам примерно мотивационно писмо за работа като директор на училище, не можах да открия никаде в интернет........ЧАКАМ ОТГОВОР, АКО МОЖЕ ВЕДНАГА!


Здравейте,Спешно се нуждая от отговор как се пише заявление за постъпване на работа за директор на училище, който е спечелил конкурс? На основание кой член от КТ се изгражда?Много благодаря предварително.


vednaga iskam da nauca kak se popilva zayavlenie avto biografiya motovaziono pismo


Добави коментар