Text: -A A +A

Искам да ви попитам, въпреки че ми е малко неудобно. Въпросът ми е как точно се пише и изпраша cv и мотивационно писмо.

Здравейте! Искам да ви попитам, въпреки че ми е малко неудобно. Въпросът ми е как точно се пише и изпраша cv и мотивационно писмо, в смисъл на какъв документ и после как се "прикачва"и изпраща на работодателя?

Аз лично мисля, че за тази цел трябва да си скенираш cv-to и мотив.писмо, да си ги качиш на компютъра и оттам чрез прикачен файл да ги изпратиш на желания е-mail, но все пак искам да знам дали това е единствения,съответно верен начин.

Вижте просто досега не ми се е налагало, работя в БДСК, но бях лично на интервю, а сега искам да си пусна cv-то и мотив.писмо, но незнам как? Звучи смешно,но е така. Благодаря за вниманието!


Уважаема Мирослава, отговаряме подред:

Мотивационното писмо се пише с помощта на текстов редактор като, например, Word, WordPad, Notepad или друг програмен продукт, работещ с текстове. След като документът е написан, той се запомня във вид на файл с разширение (трите букви след точката в името на файла) .doc или .txt. Ако не работите много добре с текстови редактори, помолете някой познат да Ви напише текста и да Ви запише файла на диск или дискета.

Файлът, съдържащ Вашата автобиография и/или CV, може да бъде “разпечатан” на хартия или запазен във вид на файл. Ако разполагате само с хартиен вариант на Вашият документ, то, наистина, има само един начин да го изпратите на работодателя по електронна поща – до го сканирате (за да превърнете във файл). По-лесно е, когато разполагате с файл, изготвен с текстовия редактор.

Последната стъпка е да изпратите файла/файловете на работодателя. Както виждам, Вие работите с българска електронна поща и можете лесно да се справите с изпращането на прикачени файлове от Вашият електронен адрес. Адресът на работодателя, обикновено, се посочва в самата обява за работа. Сега трябва само да изпратите на този адрес писмо със «забележка»: «Кандидатстване за работа» или «Мотивационно писмо» или друга, отговаряща на съдържанието на изпращаната информация. Прикачете файла си (тази възможност е посочена във Вашата пощенска кутия), като той трябва да се намира на «достъпно» за прикачването място (при прикачването ще Ви питат, какъв е «пътят» до прикачваният файл) – да бъде записан на компютъра, от който изпращате писмото или качен на дискета или диск. “Посочвате” пътя (например, c:\my documents\MyCV.doc), прикачвате и изпращате.

Пожелаваме Ви успешно представяне пред работодателя!

Прочетено: 15,024 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 01.08.2006г.