Конкретните цели помагат да имате по-успешен живот

Вие работите усърдно, но животът ви изобщо не става по-добър? Нищо не се променя, а някои неща дори се влошават. Защо става така? Може би наистина не знаете какво искате да постигнете в живота, нямате конкретни цели. Да видим какви цели трябва да имате, за да направите живота си по-добър. Целеполагане.

Лично развитие 3

Подготвяйки се за светкавичната кариера ...

Днес имате повече възможности да работите чудесна работа, отколкото някога преди. Вие сте способни да направите по-голям прогрес в своята кариера за няколко години, отколкото са могли вашите родители или дядовци, вероятно за целия си живот. Затова вашата задача се състои в това, да заемете достойно място в съвременният свят.

Управление и развитие на кариерата

Глава 11. Дръжте своите цели в центъра на своето внимание

Книга на Брайън Трейси. Възможно е, че най-важното по пътя към успеха в кариерата и в живота се явява факта, че знаете това, какво представлявате в настоящия момент, в какво вярвате, в какво се явявате истински специалист (или бихте могли да бъдете такъв) и какви са целите, които искате да постигнете.

Планиране на успешна кариера

Глава 1. Определете точно какво ви трябва

Книга на Брайън Трейси. Това е първата сигурна стъпка по пътя за постигането на успех. Определете за себе си какво очаквате от своята кариера. Отделете време, за да анализирате своите таланти и умения. Задълбочете се в себе си за да изясните занимания от какво естество наистина ви допадат. Определете кръга на занимания и дела, които ви интересуват най-много или силно привличат вашето внимание. Хвърлете един поглед зад гърба си, върху предишната си работа, ако сте имали такава в живота си.

Планиране на успешна кариера

Практически препоръки: как да се борите с деструктивния перфекционизъм

За перфекционистите не съществува понятието „достатъчно добро”. Ако отнасяте себе си към групата на перфекционистите и това ви създава проблеми в работата и в живота, има добра новина за вас! В повечето от случаите перфекционистът може сам да се пребори с прекаления си перфекционизъм, ако използва нашите препоръки.

Лично развитие

Теория на перфекционизма – как да го познаете

Перфекционизмът е стремежът на човека да довежда всякаква своя дейност до резултат, съответстващ на най-високите, според него, еталони. Продуктите от дейността на човека трябва да бъдат съвършени, за да може той да задоволи нуждата си от перфекционизъм. Има доста хора, които са готови да изпипват резултатите от труда си до безкрайност ако никой не ги ограничава със срокове или не контролира техните резултати.

Лично развитие

10 причини да нямате успех

Ако чувствате, че не успявате да постигнете определен успех в сферата, която сте си избрали, обърнете внимание върху причините за неуспех, които посочваме. Възможно е да не успявате, защото:

Управление и развитие на кариерата