Text: -A A +A

Да допадате на шефа си е начинът да си осигурите комфорта на работното място, а и възможността да развиете професионалният си потенциал без пречки. Разбира се, не бива да дразните излишно ръководството, да се намесвате там, където не Ви е работа. Не следва да се излагате, показвайки своята некомпетентност и да изглеждате в очите му като непрофесионалист.

Фото: stock.xchng

Това го знае всеки, но какво друго може би изпускате в общуването с най-скъпият Ви колега - шефа?

Точността – ключът към успеха

Закъснението е най-простото, най-разбираемото и най-разпространеното неспазване на трудовата дисциплина. Задръствания, скапан транспорт, малки деца – това го разбират Вашите колеги, но не и Вашият шеф!

Недоволството му може да се трупа дълго време и да се изсипе върху Вас точно, когато най-малко го очаквате. Стриктните работници са мечтата на началниците.

Работа до късно

Не прекалявайте със стоянето на работа след работното време. Наистина, какво може да помисли началникът, който знае, че нямате спешна работа и все пак Ви заварва пред компютъра всеки път, когато тръгва от работа? Не се оправяте със задачите в работното време? Посещавате “интересни” страници в интернет? Шетате из записките на колегите? Се натягате?

С други думи, по-добре е да тръгвате заедно с останалите колеги, стига извънредната работа наистина не се налага.

Развихрен личен живот

Ако по работа не Ви се налага да ползвате телефона често, не прекалявайте с разговорите! Служителят, който непрекъснато говори по телефона дразни околните.

Не бива често да излизате “за малко по много важна работа”, да тръгвате по-рано, защото “чакате майстор, отивате на зъболекар, имате курс по английски...” и други подобни. Освен това, преценете дали е удобно Вашите роднини и приятели да Ви посещават на работното място.

“Пуш-паузата”

Дори, ако шефът пуши като комин, дори ако не Ви показва, че се дразни от непрекъснатите Ви “пуш-паузи”, този навик няма да Ви е от полза. Не се изненадвайте, ако някой път шефът ще реши да Ви посочи сметката за това, колко време не сте работили наистина, а сте прекарали в пушилнята. А това време, сами разбирате, не се заплаща.

Ако не можете да откажите цигарите, поне намалете ги до минимум. Това ще е от полза и за здравето Ви.

Прочетено: 8,330 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 10.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!