Text: -A A +A

Искате малко почивка на работното си място, но така, шефът да не забележи? Ако искате, значи нашите съвети са точно за Вас!

Фото: stock.xchng
Никога не излизайте от стаята си с празни ръце

Човекът вървящ с папка или дори с няколко документа в ръцете си, винаги изглежда заангажиран. Той прилича на служител запътил се към някое важно съвещание. Човекът, който се предвижва из служебните коридори с празни ръце, прави впечатление на скитащ се безцелно или запътил се към най-близкото кафене. Човекът с вестник по подразбиране отива до тоалетната, а човекът с пазарска торбичка – до магазина. Затова, щом излизате от стаята си, грабнете повечко документи и с тях ще можете да се предвижвате където искате – дори до магазина и кафенето, като при всичко това ще правите впечатление на зает човек.

Едно сако в повече дава няколко часа почивка

Този съвет вече познават доста хора, работещи в голeми офиси с много служители. Все пак ще Ви го припомним: винаги трябва да имате две сака, като едното можете да съхранявате в служебното шкафче. Второто сако, ще Ви върши чудесна работа. От една страна, винаги ще имате резервна дреха в случай на непредвидено оливане с кафе, а от друга страна – то ще Ви дава неподозирана свобода. Просто трябва да го метнете върху стола си и ще можете необезпокоявано да се разходите или да свършите някоя лична работа. Сакото върху стола Ви ще сигнализира, че сте някъде наблизо и шефът Ви няма да се притеснява. Колкото да е класически този трик, той още работи много добре.

Компютърът дава големи възможности да работите по-продуктивно, както и да не работите изобщо

Още един класически, но добре работещ трик. Всяка една работа на компютър от страни изглежда като полезна дейност. Вие можете да четете лична кореспонденция, да играете „бомбички” или да оправяте дипломната работа на приятеля си. Ако Вашият шеф Ви завари за това занимание, винаги можете да му обясните, че се занимавате със самообучение с цел да подобрите качеството на основната си работа, като спестявате от парите на фирмата за обучение на персонала.

Лошо е, ако шефът Ви има навик да Ви изненадва и да не Ви оставя време да махнете от екрана това, което не искате той да види. В случая Ви остава само с честен поглед да му обясните, че курсовата работа е за сина на най-големия началник, а личната кореспонденция е с цел подобряване работата Ви с най-добрия клиент на фирмата.

„Работна обстановка” върху бюрото

Само големите шефове имат право бюрото им да е напълно празно. Ако не сте от най-големите шефове, бюрото Ви трябва да има „работен” вид. При все това, че добре е да спазвате съветите на „Кариерист” бюрото Ви да бъде максимално подредено, не бива да го оставяте напълно празно.

Прочетено: 9,171 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 13.02.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!