Text: -A A +A

Съществуват доста теми, които не са подходящи за обсъждане на работното място. Темите, които трябва да избягвате, съдържат информация, която може да засяга, някакви лични моменти на Вашите колеги или да пречи на ефективната работа на екипа. По начало, трябва да се стараете да избягвате да обсъждате личният живот на своите колеги или своя личен живот, както и всички теми, които могат да бъдат отнесени към лични.

Фото: Flickr

Да видим, за какво не е добре да се говори на работното място:

1. Религия

Не бива да обсъждате своите религиозни вярвания или да излагате своите мисли, относно другите религии. Това е доста личен въпрос за всеки от нас. Хората са чувствителни на тази тема. Не бива да подхващате тази тема дори и да сте сигурни, че Вашите колеги напълно споделят Вашето мнение по въпроса.

2. Политика

Това също е доста опасна тема за разговор, дори и по време на изборите. Не бива на работното си място да агитирате за своята партия или за кандидата, на когото симпатизирате. Най-добре е изобщо да не изказвате своята гледна точка по политически въпроси, стига да не работите в централата на някоя партия.

3. Интимен живот

Интивмния Ви живот касае само Вас и Вашия партньор. Не бива да го обсъждате на работното си място, защото слагате в неудобно положение своите колеги. Интимния живот на другите хора също не бива да се обсъжда.

4. Семейни проблеми

Истината е, че Вашите деца, съпрузи, братовчеди и другите Ви роднини са интересни само на Вас. Вашите колеги не са задължени да изслушват подробности за семейния Ви живот. Освен това, има вероятност Вашите началници да се замислят, че през работното време отделяте прекалено много внимание на своето семейство, и не Ви остава време да се справяте добре със своите задължения.

5. Амбиции

Добре е да имате амбиции и да се стремите да направите успешна кариера, но не правете грешката да показвате своите амбиции пред колегите си и началниците си. Интересът Ви към кариерно развитие може да бъде възприет като нелоялно отношение към фирмата, в която работите.

Затова, просто работете добре. Нека Вашата работа и резултатите, които постигате, да показват на хората, какво представлявате. Позволете на началниците си да знаят, че имате амбиции да се развивате в рамките на фирмата, но не прекалявайте да изтъквате този факт.

6. Вашето здраве е изцяло Ваш проблем

Не обсъждайте здравословните си проблеми на работното място. Оплакванията от подобно естество, дори и да са много редки, рано или късно ще накарат Вашите ръководители да се замислят за евентуалните неудобства, които можете да предизвикате в работата на фирмата. Никой, няма да Ви каже направо, но информацията за здравословното Ви състояние може да бъде решаваща когато, например, се взима решение за назначаването Ви на по-висока длъжност или се определят кандидати за уволнение.

Мълчанието е злато!

Прочетено: 4,683 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 08.12.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!