Text: -A A +A

Британските експерти - спецове в областта на отношенията между наемните работници и работодателите, разкриват тънкостите на паричните възнаграждения и начина да не си ги покачите.

Фото: stock.xchng

Основавайки се върху мненията на британските специалисти, споделени пред лондонския вестник Times, посочваме Ви седем сигурни начина да направите така, че да Ви се размине увеличаването на заплата:

1. Внимавайте и запомняйте пиянските разкази на своите приятели и познати,

които те с желание споделят с вас по време на партита. След като сте разбрали за тяхната заплата, още на следващата сутрин, без да обръщате внимание на главоболието си, тичайте при мениджъра си и изисквайте той да Ви увеличи заплатата.

Началникът Ви веднага ще получи доста неприятно мнение за Вас и като резултат, няма да се сдобиете с „равенство” на заплащането със своите приятели.

2. Изисквайте да Ви повишат заплатата изхождайки само от собствената си оценка на своята професионална дейност и способностите си.

Най-вече, ако не можете нагледно да докажете, че искането Ви е заслужено.

3. Изплашете потенциалния инвеститор във Вашия труд

с това, че искате прекалено високо възнаграждение за своя труд. Той веднага ще прибере в джоба си чековата си книжка.

4. Опитайте се за въздействате на началника си в неформална обстановка

– например, на някакво парти, когато хората пият и се веселят. Не отлагайте разговора си до офиса.

5. Заплашвайте, че ще напуснете работа,

като имате на ум факта, че сте изключителен. Но, Вие не сте изключителен и в същност, много лесно можете да бъдете сменен с друг работник.

Дори наистина да се решите да напуснете своята работа и да отидете при друг работодател, който Ви предлага по-високо заплащане, нищо не сте загубили! Има доста случаи, когато наред с по-високото заплащане, новата фирма „спестява” други парични екстри и най-накрая пак можете да останете на същото дередже.

6. Тормозете шефа си

и той ще може лично да се засегне от непрекъснатия Ви натиск и като резултат да заеме отбранителна позиция. Представяйте му фактите за това, че Ви жестоко експлоатират.

Не изграждайте позитивна реакция на мениджъра си с това, че разсъждавате за перспективите за по-голямо възнаграждение в бъдеще, обвързани с много добре вършената от Вас работа. Тогава шефът Ви няма да помисли, че сам Ви увеличава заплатата за добре свършената работа, а ще бъде сигурен, че се поддава на натиск.

7. Оплаквайте се на шефа си за личните си проблеми и нещастия,

намеквайки на това, че покачването на заплатата ще бъде „добра компенсация” за преживяното от Вас. Нищо, че това изглежда глупаво и смешно!

Не се съгласявайте да вършите извънредна работа за допълнително заплащане, защото това е по-сигурния начин да си докарате допълнителен доход.

Прочетено: 8,529 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 01.06.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!Коментари

след като прочетох статията се замислих как тогава човек трябва да поиска повишение и нищо не се сетих повече . След като горните не стават тогава .. . Може би вие ще ми препоръчате статия от вида “ Седем начина да си постигнем сигурно увечиление на заплатата”


Точно в България с тези методи се получава увеличение на заплатата.:)))


Добави коментар