Text: -A A +A

Смята се, че присъствието на хубави жени разсейва мъжете. Но, учените от Университета Нотингам са доказали, че всичко става точно по обратния начин.

Фото: stock.xchng

Намерихме интересна информация за резултатите от изследванията на британските учени. Споделяме я с вас.

Според Блек Квин, един от авторите на изследването, в присъствието на привлекателни жени работоспособността и концентрацията на внимание при мъжете се покачва.

Мъжете започват да използват в речта си редки изрази, които обикновено не използват, като се стараят да демонстрират нивото на своя интелект. Това подкрепя предположението за това, че развитието на човешката реч е резултат от половата селекция.

Британските учени по време на експеримента са анализирали отговори на обяви за брак и са установили връзка между спецификата на речта и желанието да се получи одобрение от страна на жените. Мъжете са употребявали редки думи и речеви обрати, за да получат разположение от страна на жените (Чисто и просто са се правили на умни – бележка на редактора).

Преди време е било проведено едно друго изследване, което показва, че интелектуалният потенциал на мъжете нараства, когато те гледат жените по бикини. При това концентрацията и реакцията се увеличават с 31%, а точността на отговорите на въпроси от тестове за интелект нараства с 22%.

Интересни резултати. Ние в редакцията на Кариерист се чудим защо ли не се намира подобна зависимост между интелектуалните способности на жените и факта, че те гледат мъже по плувки? Може би никой още не е провеждал подобно изследване?

Прочетено: 1,367 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 12.02.2014г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!