Text: -A A +A
Четете още в Кариера: IQ, Лично развитие

Отношението ни към психотропните вещества, политическите и религиозните ни възгледи, верността ни към партньора, гаденето на майка ни по време на бременност и много други неочаквани особености показват нивото ни на интелекта. Посочваме 20 признака за това, че сте по-умни от повечето хора.

Фото: stock.xchng

BusinessInsider е събрал скорошните изследвания на факторите, влияещи върху нашия интелект.

Вашите интелектуални способности със сигурност са по-високи от тези на повечето хора, ако за вас се отнасят повечето от посочените признаци:

1. Употребявате психотропни вещества

(редакцията на портал Кариерист е много изненадана)

Умните хора не винаги постъпват правилно. Според изследването на британския „Национален център за детското развитие”, умните деца с по-голяма вероятност спрямо по-малко съобразителните си приятелчета, се пристрастяват към психотропните вещества, когато порастват (алкохол, тютюн, марихуана).

2. Имате либерални възгледи

Професорът на Лондонската Школа на икономиката Сатоши Каназава смята, че хората, които имат либерални възгледи на живота, притежават по-високо IQ.

Причината е в това, че либерализмът е безполезен за хората в древните общества, но в по-развитото общество идеята за необходимостта от грижи за отделен индивид, има голяма полза.

С други думи, либерализмът може да бъде наречен ново ниво в развитието на човечеството.

Доста хора наричат себе си либерали точно за това, да изглеждат по-интелектуални.

3. Не спите с който ви падне

Това е още един извод от изследванията на проф. Каназава, но важи само за мъжете. Всеки знае, че мъжете са склонни да изневеряват на жените си. Това е биологичен инстинкт. Ако мъжът е верен на една партньорка и не се поддава на изкушението, той „нарушава” правилата на „традиционното мъжко поведение”, а това е явен признак за интелект.

За жените това правило не работи. Жените във всички времена са получавали „обществено предимство” от своята моногамия, затова наличието или липсата на женската изневяра нищо не означава в съвременното общество.

4. Вие сте атеист

Атеизмът е признак на по-високо ниво на IQ, уверява същият професор. Вярата е помагала на хората в древността. Вие демонстрирате признаците на интелект, ако се борите с древното мислене.

(забележка от редактора – Дали проф. Каназава се е сетил, че Айнщайн е бил дълбоко вярващ човек?)

Четете още в Кариера: IQ, Лично развитие
Прочетено: 3,805 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 20.11.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!Коментари

А дали редактора се е сетил че Айнщайн е бил аутист.....


Добави коментар