Тук ще намерите съвети, психологически трикове и препоръки, които ще ви помогнат да изградите имидж на отличен професионалист и успешен човек.

Цялата истина за успешния професионален имидж - 2 част

Разказвайте на хората за себе си и за това, с какво се занимавате. Правете това правилно, в точното време и на точното място. Непрекъснато работете върху своята репутация и ще видите, че резултатите няма да закъснеят.

Изграждане на имидж 3

Цялата истина за успешния професионален имидж - 1 част

Популярността и добрата репутация няма да са излишни нито за адвокат, нито за професор, нито за офисен работник. Не вярвайте на хората, които казват, че трябва само добре да работите, а известността ще ви намери, дори нищо да не правите за да станете популярен. За съжаление, всеки популярен човек е положил доста усилия да стане такъв.

Изграждане на имидж 3

Нервните мимически навици

Когато сме много изнервени или уморени, лицевите ни мускули силно се напрягат и могат да започнат да потръпват. В някои случаи ние можем да овладеем нервното потръпване, в други – не.

Изграждане на имидж

Погледът често е по-важен за вашия имидж от езика на тялото

Езикът на тялото, мимиката и погледът Ви играят най-важна роля във впечатлението, което оставяте у хората.

Изграждане на имидж

Как да се преборите с притеснителното изчервяване

Ние реагираме на хората, променяйки цвета на лицето си. Най-често лицето побелява от страх и се зачервява от гняв. Но, понякога червеният цвят на бузите се дължи не на гнева ни, а на нашата чувствителност и притеснение от ситуацията в която се намираме.

Изграждане на имидж

Успешно участие в бизнес среща – как да покачите авторитета си

Срещите заемат голяма част от нашето работно време. Бизнес среща може да се нарече всяка ситуация, когато двама или повече хора се събират да обсъдят някакви делови въпроси, като имат някаква определена обща цел. Как да се представите най-добре по време на срещата и да придобиете авторитет?

Изграждане на имидж Персонален имидж

Вашата мимика

Наистина ли всеки човек има лицето, което заслужава? Когато имате навик често да приемате определен израз на лицето, постепенно този израз става обичаен и се отпечатва върху лицето Ви.

Изграждане на имидж

Имиджелогия: Статут и власт

Репутацията на компетентен човек е изгодна сама по себе си. Тя има голям принос в целият процес на изграждане на имиджа на човека с висок социлен статут. Притежанието на такъв статут дава доста предимства.

Изграждане на имидж

Имиджелогия: Демонстриране на компетентност

При формирането на имидж е важно не само да се стараете да бъдете симпатични и привлекателни, но и да се стремите да се покажете, като компетентен човек. Дори понякога е важно да се представите като човек, имащ определени връзки, висок статут и власт.

Изграждане на имидж

Имиджелогия: Основни стратегии за придобиване на симпатия у хората

Изграждането на положителен имидж задължително включва използването на стратегии за предизвикване на симпатия у хората. Тази част на имежделогията се преплита с психологията и се опира върху закономерностите, присъщи на човешката психика.

Изграждане на имидж Персонален имидж