Text: -A A +A

Понякога се случва така, че правите впечатление на професионалист само когато говорите по телефора. Когато Ви виждат лично, изведнъж забелязвате, че не правите подобно впечатление. Къде е проблемът?

Фото: stock.xchng

Понякога се случва така, че Ви възприемат като професионалист само когато говорите по телефона. В същото време, когато хората Ви виждат лично, забелязвате, че не можете да постигнете подобно въздействие. Къде е проблемът?

Сигурно има някакво несъответствие между това как изглеждате и това, което говорите. Погледнете внимателно в огледалото и честно се запитайте, какво в същност прави това несъответствие? Какво притеснително бихте могли да откриете:

  • Вие изглеждате като младо момиче или момче, като Вашите прическа и облеклото подсилват това впечатление.
  • Може би имате болнав и хилав вид.
  • Може би сте прекалено притеснителни и “се губите” в присъствието на други хора.
  • Облеклото Ви може да изглежда немарливо и предава на околните неприятно послание.
  • Имате занемарен вид.
  • Облеклото Ви е прекалено “евтино” и е купено от кварталната сергия.
  • Стойката Ви е отпусната и изглеждате свити и уплашени.
  • Имате нужда да се погрижете за кожата си или да посетите зъболекар.

Списъкът е безкраен, но отразява основните причини, поради които хората биха Ви подценили при лична среща.

Ако сте открили къде Ви е проблемът, значи сте направили първата стъпка към неговото разрешаване. Съществуват много малко неща във физическото ни естество, които не можем да променим – да станем по-високи или по-ниски, например. Но съществуват доста неща, които можем да коригираме, поне малко. Няма нужда да Ви обясняваме, как да отидете на фризьор или зъболекар или как да си изгладите дрехите. Ако проблемът Ви е само в това, че трябва просто да се погрижете за себе си, то можете да го решите със съвсем малко усилия.

По-бавно се коригират навиците, които сте придобивали дълги години (лоша стойка, потиснат вид). Но, понякога дори малки корекции могат да променят всичко! Разбира се, че всяка една промяна изисква да положите усилия, но те със сигурност ще бъдат възнаградени. Трябва само последователно да придобивате и да практикувате навиците, които биха допринесли за подобряването на Вашия имидж.

Прочетено: 7,965 пъти Източник: Портал Кариерист | 25.01.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Лъчезар Христов Василев е нагъл, настоятелен и се опитва да заблуди възрастни хора, да им спечели доверието и да ги вкара в беда.


Избягвайте да комуникирате с него, има една единствена цел и тя да е се облагодетелства чрез лъжи и измами.


Лъчезар Христов обикновено започва работа във фирма и след като открадне ценната информация или продукти, изчезва безследно


Добави коментар