Text: -A A +A

Чувствате, че Вашият работен гардероб вече не Ви удовлетворява? Имате нужда да промените имиджа си в работата? Започвате нова работа или нов живот? Сега е момента да определите основата на новият Ви работен гардероб.

Фото: stock.xchng

Мнението, че и по къси панталонки може да се направи супер кариера е разпространено, но не е доказано. Повечето работодатели изискват тяхните служители да се обличат, съгласно изискванията на бизнес облекло. Вашият гардероб трабва да отговаря на тези изисквания, но при все това трабва да запазите своята индивидуалност.

Така, изхвърлете всичко от гардероба си – започваме на чисто! Посочваме десет важни дрехи, които ще определят основата на новият Ви “работен” гардероб.

Тези съвети са по-скъпи от парите, които бихте могли да похарчите за Вашите дрехи.

1. Като начало, купете си два жакета (сака),

тъмни на цвят. За предпочитане те да бъдат съчетани с подходащи поли или панталони. Те ще бъдат първичното “ядро” на официалният Ви гардероб. Основната идея трябва да бъде възможността тези дрехи да могат да се носят по-отделно и заедно в различните комбинации.

Уверете се, че всяка от дрехите Ви отива и Ви стои добре, така за да изглеждате добре във всяка една от комбинации или отделно във всяка дреха (т.е. всяка пола или панталон Ви стоят добре дори без да слагате жакет).

   

За да можете да купите отделните дрехи, които добре се съчетават помежду си, добре е да ги потърсите в някой фирмен магазин. Такива магазини често предлагат колекции от отделни дрехи, които имат еднаква “тема” и подхождат като кройки и цветове. Повечето от тези колекции са издържани в един стил, така че кройките на отделните поли, панталони и сака са издържани в една линия и добре се съчетават.

Прочетено: 29,031 пъти Източник: Портал Кариерист | 24.10.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Статията е много полезна и има чудесни препоръки за това как да се конструира един разнообразен и функционален гардероб за една професионалистка. Бихте ли препоръчали най-добрите магазини и марки, от които могат да се закупят професионални женски облекла в София? Благодаря.


Г-жо Мандаджиева, заповядайте във форума на Кариерист – там има отворена една тема за магазините за офис-облекло. Със съвместни усилия ще се опитаме да определим най-добрите. :)


Добави коментар