Text: -A A +A

Понякога е почти невъзможно да се отървете от неинтересен или неприятен събеседник по време на официалното парти. Доста хора в такава ситуация се предават и се обричат да прекарат в неговата компания до края на вечерта. Но на вас не ви трябва да прекарвате мероприятието по този начин!

Фото: flickr

Вашата цел е да се смесите с тълпата на гостите, да си покачите настроението, да прехвърлите няколко думи със всички присъстващи, да размените визитките и да получите удоволствие от всичко това, а също така да получите полезни за в бъдеще запознанства и връзки.

Ако притеснено пристъпвате от крак на крак и се чудите как да се отървете от човека, обсъждащ неинтересна за вас тема, вие рискувате да загубите вечерта и да не постигнете своите цели. Удоволствието на светското общуване е в това да преминавате свободно от един присъстващ към друг. Затова ви е необходимо да знаете в какъв момент от време и по какъв начин можете да преминете към друго място.

Оптималното време за светски разговор по време на мероприятие с много присъстващи е 5-20 минути на един събеседник. Крайният срок е 30 минути.

Помнете, вие сте тук за да се запознавате с хора и да правите нови контакти. Ако събеседникът ви не е интересен, но по някаква причина не ви е удобно да го зарязвате, дайте си думата да се върнете при него след като се запознаете с десетина други присъстващи. Можете да вземете неговата визитна картичка и да се разберете да се срещнете на друго място.

Как правилно да завършите разговора? Съществуват няколко начини.

Времето ви изтече

След като сте говорили с някого най-малко 10 минути, трябва колкото може по-искрено да кажете: ”Много ми е приятно да говоря с вас, но трябва да поздравя и едни други хора” или „Не искам сега да отнемам цялото ви време, по-късно ще се срещнем и ще можем да поговорим на спокойствие.” Това е нормален завършек на всеки светски разговор.

„Английско” напускане

Изчакайте момента, когато никой от събеседниците ви в групата не говори с вас и не ви гледа направо и се изнижете незабележимо. При това бъдете готови да реагирате адекватно, ако разговорът на групата неочаквано се обърне към вас. Когато се отдалечите достатъчно и не сте пред погледа на вашите събеседници – „бягайте”.

Приел-предал

Изчакайте когато някой от присъстващите се обърне към вашия събеседник, който вече ви е омръзнал, в същата секунда „изчезвайте”: появата на нов събеседник ви прави напълно свободни. Това е доста примитивен похват, но всички го използват.

Предаване в добри ръце

Представете си, че на вас ви се налага да изслушвате дрънкането на някой пийнал събеседник. При това той се обръща точно към вас и иска да говори само с вас, докато наблизо има друг човек, който предпочита само да слуша без да участва в разговора. Тук нямате никакъв шанс да се изнижете „по-английски”. Какво да правите?

Продължавайте да кимвате и да казвате „Да.. да...” и се опитвайте „да похитите” от съседната групичка или от най-близкото пространство някой с когото вече сте общували. Веднага го представете на вашия събеседник така, все едно оказвате голяма услуга и на двамата – те имат доста общи интереси, те задължително ще намерят общи теми за разговор! Бъдете внимателни да не изпуснете момента – в секундата, когато техните погледи се срещнат се изнижете бързо.

 

Описаните в нашите статии похвати за светско общуване ще ви помогнат да покажете инициатива в непознато общество. Няма две еднакви общества, затова никой не може предварително да моделира точната ситуация. Но ако притежавате навиците за ефективно общуване, със сигурност ще се чувствате по-добре във всяка ситуация.

Приятно и полезно изкарване на официалните партита! Успех!

Прочетено: 3,258 пъти Източник: Портал Кариерист | 19.12.2013г.

Коментари

Пазете се от лицето Марио Иванов. Наркозависим е и е обигран в извършването на измами.


Извършва значителни по размер измами – многократно е викан и задържан в службите. Профилът му е на социопат, който обича жените и прави всичко възможно да си набави средства посредством финансови измами. Марио е бил на разпити в СДВР много пъти като срещу него има много досъдебни производства.


Аз работех за него, откровен женкар, нищо друго не го интересуваше.


Подозрително лице броди из България. Постъпили са множество сигнали в СДВР и ГДБОП за Мария Табакова, представя се като Ралица Мирчева


Така е! Въпросната Табакова най-вероятно ще ще Ви се обади от телефон: 0895078200


Дамата иска пари за инвестиции или, забележете пари да Ви върне инвестициите и да Ви спаси от измамни схеми. Оказва се, че според Г-ца Табакова, спасяването от измамна схема изисква да сте жертва на измама


Добави коментар