Text: -A A +A

Дрес-кодът (правилата за обличане според изискванията на определени места и случаи, най-вече работното място) напоследък е разтегателен като ластик за бънджи скокове и допуска доскоро немислими за деловата жена свободи: тениски с дължина до пъпа, презрамки на сутиен, които се подават под блузата, и, разбира се, вечните джинси.

Фото: stock.xchng

Дрес-кодът (правилата за обличане според изискванията на определени места и случаи, най-вече работното място) напоследък е разтегателен като ластик за бънджи скокове и допуска доскоро немислими за деловата жена свободи: тениски с дължина до пъпа, презрамки на сутиен, които се подават под блузата, и, разбира се, вечните джинси, коментира в. "Ню Йорк таймс".

Тази година към тях се присъединяват и късите панталони - но не в своята най-пестелива версия а ла Дейзи Дюк от филма "Царете на хаоса" (нейните бяха от типа "hot pants", сиреч "горещи") или тип "капри" (до средата на прасеца), а малко по-свободни и с дължина, която едва покрива капачките на коляното.

Някои от търговците ги наричат "city shorts" (букв. "градски шорти"), което предполага, че може да ги носите из целия град и дори в офиса.

Да, те стават любими на жените от всички възрасти, вкл. на деловите дами, констатират специалистите в отдела за дамско облекло на задокеанската търговска верига "Блумингдейлс", където дългите шорти изпреварват роклите като предпочитан избор за сезона.

Смятахме, че роклите ще са по-търсени през пролетта, защото с тях можеш да ходиш на работа, но вместо това много жени си купуват от по-късите панталони, защото вече ги допускали така и в офиса, разказват те.

Тв водеща даде пример за деловото им звучене, като ги комбинира с яке от деним и кожена чанта в стил "пачуърк" - подходящи за дневния маратон, включващ делова среща, полуофициален обяд и обиколка по магазините.

Те имат толкова многостранно приложение, че немалко жени признават как ги купуват и в по-големи количества от търговски вериги, където се продават под 100 долара. Разграбват се дори по-екстравагантните алтернативи като "Шанел", чиито модели струват между 800 и 1100 долара.

За градската среда вървят и комбинации с кашмирени жилетки, ленени сака, къси шлифери и широки колани. Като част от някакъв ансамбъл те придобиват малко по-сериозно излъчване и именно това ги прави толкова популярни, обясняват консултантите.

Прочетено: 6,406 пъти Източник: dnesplus.bg | 10.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!