Text: -A A +A

Изборът на костюм е важна стъпка в живота на всеки кариерист. Как да го избирате за да сте сигурни, че ще изглеждате добре?

Фото: stock.xchng

Сако

Изборът на всеки костюм трябва да започва от сакото. Първо трябва да сте наясно, какви обиколки на гърдите и ханша имате и колко сте високи, за да пробвате подходящ номер сако.   Основното внимание отделяйте върху раменете и яката. Сакото изглежда добре, когато е с подходящ номер. То не бива да бъде по-широко или по-тясно отколкото Ви трябва.

Когато вдигате ръцете пред себе си, сакото не трябва да има нито хоризонтални, нито вертикални гънки и да могат да се закопчават всичките копчета. За да прецените, каква дължина на сакото да изберете, отпуснете ръцете си и хванете подгъва на сакото. Ако сте успели да го направите, то сакото е с идеална дължина. От към гърба сакото трябва да закрива изцяло задните части.

Ръкавите при отпуснати ръцете трябва да стигат до основата на китките.

Ръкавите на ризата задължително трябва да се подават от ръкавите на сакото на 1-1,5 см.

   

Прочетено: 48,320 пъти Източник: Портал Кариерист | 01.11.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Костюмите ROLLMANN; се шият в град Гоце Делчев.Във фабриката има много добър фирмен магазин. На всеки клиент се прави 20% отстъпка от цената. Аз лично имам 4 костюма.Препоръчвам ви да го посетите.Телефона е 0751 69333


Петре, това не е ли “PR вместо реклама” :))) Нямам против, иначе


Хах, прав си ! Трай си ! :)


Добави коментар