Text: -A A +A

Ние реагираме на хората, променяйки цвета на лицето си. Най-често лицето побелява от страх и се зачервява от гняв. Но, понякога червеният цвят на бузите се дължи не на гнева ни, а на нашата чувствителност и притеснение от ситуацията в която се намираме.

Фото: stock.xchng

Понякога човекът, които се изчервява, може да изглежда заплашителен, тъй като зачервеното лице се асоциира с гняв. Някои хора могат да общуват с Вас много внимателно, подозирайки, че сте агресивни.

Обикновено изчервяването е проблем на чувствителните хора. Тези, които се изчервяват, се чувстват много по-зле от човека, който ги гледа в момента.

Съществува ли начин да се отървете от досадния навик да се изчервявате?

Да, има начин да намалите чувствителността си и да не „пламвате” всеки път, щом попадате в притеснителна за Вас ситуация.

Най-напред помислете за ситуации или теми, които Ви карат да се изчервявате. Сега запомнете четирите въпроса, на които трябва да сте готови да си отговорите в критичната ситуация.

Хората, с които общувате в момента:

  • Какъв език на тялото използват?
  • Какво може „да се прочете” по лицата им?
  • Те чувстват ли се комфортно?
  • Мога ли да направя нещо, за да ги накарам да се чувстват по-добре?

Ако ще се съсредоточите достатъчно добре върху тези въпроси, шансовете, че ще се изчервите, ще намалеят драстично.

Не се притеснявайте, ако този трик няма да проработи още от първия път. Изчервяването е устойчив навик за Вас и ще се наложи да направите няколко опита, преди да успеете да контролирате своята реакция. Просто всеки път, когато сте в притеснителна ситуация, мислете за четирите въпроса и се опитайте да си отговорите на тях.

Успех!

Прочетено: 4,693 пъти Източник: Портал Кариерист | 23.01.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!