Text: -A A +A
Четете още в Имидж: коледно парти, парти, Етикет

Не е лесно да го направите, но ако спазвате нашите съвети – успехът Ви е гарантиран! С нашата помощ ще успеете да развалите всякакво парти или тържество, не зависимо от това, дали сте организатор или участник.

Фото: stock.xchng

1. Когато организирате празник в заведение или с помощта на някаква фирма в никакъв случай нищо не им обяснявайте! Запазете в тайна точния брой на поканените, тяхната възраст, социалния им статут и вкусовите им предпочитания. Защо пък трябва да разгласявате тази информация? Нека да фантазират! Отговаряйте само: „Вие сами се погрижете за всичко”.

2. Ако по някаква причина часът, датата или мястото на събитието се пренасят, кажете го на поканените в последния момент. Добре е и с организаторите да споделите тази информация колкото може по-късно. В края на краищата, това е много забавно да наблюдавате как една камара хора хукват да издирват главните готвачи, дисководещите, официалните гости и т.н.

3. Ако партито се организира служебно, погрижете се във Вашата фирма да има най-малко пет лица за контакти, отговорни за цялата организация. Нека всеки, който се грижи за партито или ще присъства на него, да си „хареса” един от организаторите и да съгласува всичко с него. Фактът, че преди партито (ако не и по време на партито) ще се окаже, че никой с никого не се е разбрал и нищо не е направено както трябва, трябва да покачи Вашето настроение.

4. Между другото, ако сте ръководител, запомнете, че харченето на пари за служебните партита е хвърляне на същите тези пари на вятъра! Правете икономии във всичко, за което се сетите. Да не забравите да не отпуснете пари за дисководещия и програмата. Никой няма да оцени Вашите старания – веселбата ще мине и Вашето участие ще бъде напълно забравено! Мотивацията и дисциплината на екипа си може да се постигне и с помощта на строг контрол на работното място. Ако по някаква причина не сте могли да се предпазите от излишните разходи и партито все пак се плаща от Вашия (извинявайте, от фирмения) джоб, не пропускайте през цялото парти да напомняте на подчинените си „кой тук е главния и кой плаща за всичко”.

5. В никакъв случай не викайте дисководещ. Дори наличието на аудио-апаратурата трябва да бъде напълно изключено. Достатъчно е да има някаква уредбичка, хващаща едно-две радиа. Каналите може да превключва и барманът. Ако случайно има водещ или някой иска да каже няколко думи, погрижете се да няма микрофон под ръка. Нали всеки може да говори силно?

6. Искате ли наистина да изненадате присъстващите? Поканете някой политик, голям началник от съседната фирма или просто „свой” човек. През цялото време трябва да подчертавате неговото присъствие, да му угаждате и да подтиквате останалите да правят същото. Добре е през половин час подробно да обяснявате на колегите си и подчинени, с каква чест те са удостоени.

Четете още в Имидж: коледно парти, парти, Етикет
Прочетено: 10,938 пъти Източник: Портал Кариерист | 16.12.2007г.