Text: -A A +A

Уважаеми колеги кариеристи! Сега е моментът да засилите своята активност! Не се замисляйте и използвате партита за да помогнете на своята кариера. Възможностите, които предлагат партитата са много. Ние ще Ви посочим няколко от тях.

Фото: stock.xchng

Не се замисляйте и използвате коледните партита за да помогнете на своята кариера. Възможностите, които предлагат партитата са много. Ние ще Ви посочим няколко от тях.

Получили сте покана за коледното парти? Честито! Никога не отказвайте служебните покани без основателна причина. Помислете, кой обикновено присъства на служебните партита? Колеги (свои и чужди), партньори, клиенти, рекламодатели, шефове от всякакъв ранг – все интересни и потенциално полезни за Вас хора. Приемайте колкото може повече покани, защото „връзките правят от един прост кариерист – един успешен кариерист”.

Познанствата никога не са излишни, а тези завързани в приятна непринудена обстановка винаги се помнят по-дълго време. Никога не се знае, дали ще Ви потрябва една или друга връзка. Полезно е да ги пазим за всеки случай. Например, ако решите да си смените работа или Ви трябва помощ за някакъв проект.

Най-лесно връзките се завързват точно тогава, когато те не Ви трябват. Ползвайте всякаква възможност да се запознавате с хората – в служебното кафене, по време на семинари и конференции, дори на партита на Вашите приятели. Когато наистина ще Ви се наложи да имате връзки и да ги ползвате, няма да имате време да завързвате нови полезни познанства! Затова, не си губете времето! Запознанствата в непринудена обстановка и без наистина да имате в някаква определена цел в момента, винаги са по-перспективни.

Да се върнем на темата „партита”. За да получите максимална полза за себе си, трябва да се подготвяте към всякакво парти, на което смятате да отидете. Разберете кой ще присъства и помислете, трябват ли Ви тези хора в момента или в перспектива. Ако е възможно, помолете организаторите да Ви покажат списъка на поканените. Потърсете в списъка „нужните” имена и вижте дали нямате приятели и добри познати.

Винаги пристигайте на мероприятието навреме, когато гостите започват да пристигат. В самото начало на партита, домакините (организаторите) още нямат много ангажименти и Вие ще можете да се запознаете с тях и да прехвърлите някоя-друга дума. Освен това, ще можете да видите кой пристига и да си отбележите интересуващите Ви хора. По-лесно е веднага да си набележите няколко „цели”, а не да скитате търсейки ги измежду стотина присъстващи.

Разходете се из залата и изберете групата, която поддържа интересуваща Ви тема. Не се притеснявайте, че няма да Ви обърнат внимание. На официалните партита повечето хора не се познават лично и групичките се събират доста стихийно. Можете да си изберете групичка в която има Ваши познати. Местете се от групичка на групичка, докато не стигнете до интересуващия Ви човек.

Прочетено: 6,956 пъти Източник: Портал Кариерист | 16.12.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!