Text: -A A +A
Четете още в Имидж: бизнес облекло, костюм, Бизнес стил

По време на бизнес срещи хората внимателно наблюдават не само вашето поведение, но и това, как сте облечени.

Фото: stock.xchng

В повечето случаи, участниците в срещите имат достатъчно поводи да се разсеят и те несъзнателно започват да оглеждат присъстващите. Ако имате съмнения относно избора на дреха за срещата, спрете избора си върху класическия костюм – той изглежда подходящ във всяка ситуация и най-вече, ако сте на делова среща с хора, които още не познавате добре.

Когато се обличате немърливо, участниците в срещата могат да помислят, че не се отнасяте сериозно към тях и не Ви е грижа за успеха на деловата среща. Вие участвате в събирането, за да постигнете някакви си цели и подходящото облекло може да Ви помогне в това.

Най-голямо внимание върху облеклото си трябва да обърнат хората, които с нещо ще се отличават от околните – със своята младост, с пола си, с това, че сте „нов” или с нещо друго. Във всеки от тези случаи ще бъдете обект на внимание, така че трябва да се обличате съответно и да сте внимателни към всеки детайл от тоалета си.

Дори ако срещата ще се провежда на маса, предвиждайте ситуациите, когато ще Ви се наложи да се покажете в пълен ръст пред участниците в срещата. Може би ще Ви се наложи да станете от масата за да презентирате или обяснявате нещо. Помислете за вида на Вашите обувки, за състоянието на полата или панталона.

Успех!
 

Четете още в Имидж: бизнес облекло, костюм, Бизнес стил
Прочетено: 1,492 пъти Източник: Портал Кариерист | 27.06.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!