Важно е за изграждането на персоналния имидж, да полагате необходимите грижи за себе си, за своето здраве, за своето тяло и изобщо за външния си вид. Тук ви предлагаме полезни съвети, които ще ви помогнат в това.

Кой грим е подходящ, когато носим лещи или очила

Като правило контактните лещи по никакъв начин не ограничават при избора на козметични продукти, но е добре да се съблюдават няколко правила, които ще направят така, че да се минимизират неприятните възможни възпаления. За да се ограничат те, е необходимо да използвате само качествена козметика.

Грижи за външния вид Персонален имидж

Как да победим миризмата на пот

Първото изпотяване на човека обикновено идва веднага след раждането. Потта се предизвиква от емоциите, въздействието на топлината или физическите усилия и се проявява върху лицето, под мишниците, дланите или ходилата. Върху степента на потене влияят настроението, хранителните продукти и напитки, лекарствата и медикаментите, които приемаме и дори хормоналните нива.

Грижи за външния вид 2

Красотата се нуждае и от... здрави зъби. Каквото и да правите, внимавайте как, е съветът на стоматолога.

За зъбите всичко сякаш вече е отдавна известно. Но въпреки това постоянно възникват нови версии на старите постулати. В резултат на това се появяват съмнения: по колко пъти на ден да си мием зъбите, струва ли си да ги избелваме, каква паста за зъби да изберем и т.н.

Грижи за външния вид

Блясък в косата означава красота!

Блясъкът в косата е част от Вашата красота, затова е добре винаги да се грижите за него! Освен красота бласъкът е признак и на здраве, казват специалистите.

Грижи за външния вид

Киселото мляко помага за премахване на лошия дъх

Японски учени са установили, че редовната употреба на кисело мляко намалява нивото на сероводород в издишвания въздух, с което спомага за намаляването и дори може да премахне лошия дъх в устата.

Грижи за външния вид

Слънцезащитните кремове: митове и факти

С настъпването на лятото, различните слънцезащитни средства отново стават постоянна част от всекидневието. Безспорно най-разпространеното от тях е слънцезащитният крем. Съществуват няколко свързани с него митове и факти.

Грижи за външния вид 1

Малки трикове (за кариеристки)

Веждите повече от всяка друга черта на лицето определят израза му. Всяка най- малка промяна във формата променя облика. Рядко се срещат вежди, чиято форма е толкова лoша и неподходяща за лицето, че трябва да се промени напълно. Обикновено веждите изискват съвсем малки корекции.

Грижи за външния вид

Петте вида храна, които ще възстановят свежия ви дъх

Съществуват две причини за неприятния дъх в устата: лоша хигиена на устната кухина и проблеми в стомашно-чревния тракт. И в двата случая неприятният дъх е причинен от бактерии. Някои видове храна са способни да ни отърват от неприятния мирис или да предотвратят неговата поява.

Грижи за външния вид Персонален имидж