В тази рубрика ще намерите съвети за служебен етикет и бизнес етикет.

Кратка енциклопедия на етикета на корпоративното парти: Не си хабете времето

Понякога е почти невъзможно да се отървете от неинтересен или неприятен събеседник по време на официалното парти. Доста хора в такава ситуация се предават и се обричат да прекарат в неговата компания до края на вечерта. Но на вас не ви трябва да прекарвате мероприятието по този начин!

Етикет 6

Кратка енциклопедия на етикета на корпоративното парти: Как да се включите в разговор

Един от най-трудните моменти, в които можете да изпаднете по време на корпоративното парти, е необходимостта да се включите в разговор с непознати хора. Още по-неприятен става този проблем, ако сте в обществото на много важни персони. Нашата подробна инструкция ще ви помогне лесно да се запознавате и ставате "свой човек" при всяко официално мероприятие.

Етикет 3

Кратка енциклопедия на етикета на корпоративното парти: Как да общувате правилно и с полза за себе си

Не бива да изпускате никакви възможности да помогнете на своята кариера! Всяко едно официално парти, коктейл или шведска маса са извор на големи и малки възможности за Вас. Вижте нашите подробни инструкции за това как да общувате ефективно на официално парти с много непознати или малко познати присъстващи?

Етикет 3

Корпоративното парти: шефът присъства и ... губи

Да видим как ръководителят може да получи максимална полза от едно корпоративно парти, без да навреди на себе си. Препоръки и подробен сценарий на корпоративното парти.

Етикет 6

Регламент на делова среща - кой къде да седне

Знаете ли, как можете да проведете една среща в светкавично кратки срокове? Да я направите прави! Доказано е, че срещите, протичащи на крак са шампиони по краткост. Но, разбира се, този начин в повечето случаи не е подходящ.

Етикет

Етикет в ... служебната тоалетна

Как трябва да се държим в офисната тоалетна? Правила на етикета.

Етикет

Всичко за служебните подаръци

В някои държави съществуват закони, определящи стойността на служебните подаръци. Например, че всеки бизнес-подарък на стойност над 50$ трябва да бъде деклариран. Затова в тези държави бизнес-партньорите традиционно подаряват един на друг подаръците на стойност от 30 до 50$. Разбира се, по-скъпите подаръци също се подаряват, но те обикновенно остават за фирмата.

Етикет 11

Как се яде пиле?

Ако смятате, че етикетът позволява пилето да се яде с ръце – Вие сте в дълбока заблуда! Правилата предписват за консумацията на пилето да се ползват само нож и вилица.

Етикет

Как се яде риба?

Рибата, сервирана цяла, се смята за едно от най-сложните за употреба ястия. Етикетът има ред изисквания към консумацията на този продукт по време на официалните обеди и вечери.

Етикет

Универсален метод да запомняте имената и лицата на хората

Повечето хора се затрудняват да запомнят имената и лицата на хората, с които се запознават. В същото време, това е много важно умение, необходимо в съвременния живот.

Етикет