Text: -A A +A
Четете още в Имидж: коледно парти, парти, подаръци, Етикет

Съществуват няколко потенциални опасности които могат да развалят фирменото коледно парти. Научете ги за да се предпазите.

Фото: stock.xchng
1. Хубавите неща се подготвят предварително

Не бива да се отпускате и да се надявате, че някой ще Ви поднесе на тепсия интересно коледно парти. Неочакваните неприятни изненади по време на партита са по-често срещани, отколкото приятни такива. Очакванията Ви, че Мимито от съседния отдел както винаги ще изпее нещо, а Колето-програмиста ще разкаже някой виц и всички ще останат доволни и щастливи, могат и да не се сбъднат!

Поемете инициатива предварително. Ако точно Вие сте човека, избран да отговаря за провеждането на празненството – захващайте се за работа. Ако пък нямате избран отговорник, сега е момента да се определи колегата, който ще бъде отговорен за подготовката. Той трябва да помисли за резервацията в ресторанта (ако нямате подходящо помещение във фирмата), програмата на партито, музиката, подаръците (ако няма осигурени такива от фирмата), фотоапарата и др. Колегата трябва да бъде достатъчно активен и съгласен да поеме отговорността. 

2. Алкохолът на аванта прави лоши шеги

Тук може да има само една препоръка – познавайте себе си и колегите си и не прекалявайте с алкохола! Няма нищо по-неприятно от това да нямаш спомени от служебното коледно парти. 

3. Кой с кого ще се весели

Помислете предварително, оправдано ли е да се прави едно общо парти за служителите на фирмата и за клиентите. Може би е по-добре да се направят две или дори три различни партита.

В по-големите фирми партито на служителите винаги е отделно, защото те биха се чувствали сковани в присъствието на непознати хора и биха се притеснявали да не се изложат пред важните за фирмата клиенти.

Четете още в Имидж: коледно парти, парти, подаръци, Етикет
Прочетено: 18,833 пъти Източник: Портал Кариерист | 23.11.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!